Ξανά Χρυσές διεθνείς διακρίσεις για τα βιολογικά μέλια Ικαρίας

Θρίαμβο αποτέλεσε η φετινή συμμετοχή της χώρας μας στο Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικού μελιού BIOLMIEL ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 26 & 27 Νοεμβρίου στην Ιταλία.  Για ένατη  συνεχόμενη χρονιά η Διεθνής κριτική επιτροπή αξιολόγησε περισσότερα από 170 προϊόντα στα οποία είχε προηγηθεί χημική ανάλυση, και καθόρισε τους νικητές, με συνολικό μέσο όρο που ξεπέρασε στη βαθμολόγηση τα 80/100 έκαστος. Στο διαγωνισμό έλαβε μέρος σημαντικός αριθμός μελισσοκόμων, από χώρες όπως Καναδάς, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία Σλοβενία ενώ ειδικά η Ελλάδα για πρώτη φορά έλαβε μέρος με πάνω από σαράντα πέντε  διαφορετικές ετικέτες. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε όπως κάθε χρονιά η CRA (Ιταλικό Κέντρο Έρευνας Μελισσοκομίας), σε συνεργασία με το CIBi/Premiobiol (Ιταλική κοινοπραξία για τα βιολογικά προϊόντα). Για την Ελλάδα, τη συλλογή των δειγμάτων ανέλαβε ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ.

 

Από  τις είκοσι πέντε Ελληνικές συμμετοχές βραβευτήκαν τριάντα εννιά στο σύνολο  ετικέτες βιολογικού μελιού από διάφορα μέρη της Χώρας μας και σε διαφορετικές ποικιλίες, με χρυσές και ασημένιες διακρίσεις. Από την Ικαρία όλες οι ποικιλίες του βιολογικού μελιού Κόχιλας Ιωάννης βραβεύτηκαν με Χρυσές & Ασημένιες διακρίσεις.

Συγκεκριμένα: Το Πεύκο-Ανθέων και το Θυμάρι πήραν Χρυσό Βραβείο ενώ το Πευκοθύμαρο και το Ρείκι Ασημένιο Βραβείο. Δεν ειναι η πρώτη φορά που τα μέλια αυτά έχουν βραβευθεί διακριθεί διεθνώς και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον παραγωγό.

Θυμίζουμε πως αν βρίσκεστε στην Αττική, σας προτείνουμε στον τρόπο αποστολής του Ικαριακού Παντοπωλείου, να επιλέξετε την Αποστολή το Σάββατο, για να σας τα φέρουμε εμείς οι ίδιοι, μόνο με 3 ευρώ έξοδα αποστολής κι έτσι να μην επιβαρυνθείτε με τα έξοδα αποστολής των κούριερ αλλά και το επιπλέον κόστος αντικαταβολής! Επίσης, να γνωρίζετε πως μπορείτε να πληρώσετε με κάρτα κατά την παράδοση της παραγγελίας σας!

Βρείτε τα βιολογικά μέλια Ικαρίας μαζί με μεγάλη ποικιλία από πολλούς ικαριώτες παραγωγούς στο Ικαριακό Παντοπωλείον ikariastore.gr

ikariamag.gr

 

ikariastore banner