Πώς μια μαρμελάδα Ικαρίας απογειώνει το Cheesecake σου!

Καλοκαίριασε πια για τα καλά και εν μέσω θερμών εξελίξεων επικαιρότητας, αναλύσεων και καυτών θερμοκρασιών, σκέφτηκα λίγο να σε δροσίσω: Θα σου παρουσιάσω βήμα βήμα την αγαπημένη μου συνταγή για Cheesecake!

Να πω εδώ ότι δε μιλάμε για το αμερικάνικο cheesecake που θέλει ψήσιμο αλλά για κάτι πολύ πιο εύκολο και ελαφρύ (και οικονομικό). Να επισημάνω επίσης πως σας μιλάει ένας άνθρωπος που μέχρι τον προηγούμενο χειμώνα δεν ήξερε ούτε ελληνικό καφέ να ψήσει (αν και έμενα μόνος μου από τα 18!) και πώς όταν χρειάστηκε το Νοέμβρη να ετοιμάσω ένα γενέθλιο δείπνο για 2, ένας αγαπημένος μου άνθρωπος μού πρότεινε αυτό το γλυκό το οποίο μάλιστα είχα φάει και απο τα χεράκια του (παραλλαγή δηλαδη συνταγής από τον Παρλιάρο, για να αποδίδουμε και τα credits).

Επέλεξα, τυχαία, τη μαρμελάδα Φραγκοστάφυλλο από τον Τέσκο και εκεί έγινε η αποκάλυψη: Η γεύση αυτή το ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ! Δε ξέρω τι να σου πω και πώς να με πιστέψεις αλλά του δίνει μια εσάνς επαγγελματικού και ταυτόχρονα χειροποίητου γλυκού! Το δοκίμασα και με τις υπόλοιπες λαχταριστές μαρμελάδες του Τέσκου και πολλοί προτίμησαν τις εκδοχές με Βατόμουρο (κάποιοι ξετρελάθηκαν), Φράουλα, Βύσσινο, Βερύκοκο αλλά και Λεμόνι! Όμως εγώ ταύτισα τη δημιουργία μου με τη μαρμελάδα Φραγκοστάφυλλο του Τέσκου. Ό,τι και να σου πω είναι λίγο...

Απο τότε λοιπόν, όποιος φίλος και γνωστός, το δοκίμασε απο τα χεράκια μου, μου το ζητάει κατ' επανάληψη, με εμένα να έχω χάσει πια την ευκαιρία να μάθω να μαγειρεύω οτιδήποτε άλλο. Συνεπώς, ήμουν και παραμένω εντελώς άσχετος με μαγειρική. Και αφού τα κατάφερα εγώ, γιατί όχι και εσύ!

Πάμε να δούμε τη συνταγή για ένα ταψάκι (σαν το εικονιζόμενο) Cheesecake:

ΥΛΙΚΑ
- Μισό Βιτάμ
- 1 κουτί Digestive (το πράσινο προτιμώ)
- 1 Philadelphia 200gr
- 1 γιαούρτι Total 200gr (αυτό προτιμώ)
- 1 κουταλιά της σούπας άχαρη άχνη
- 200gr (1/2 κουτί) Μαρμελάδα Ικαρίας Φραγκοστάφυλλο Τέσκος (θα τη βρεις στο ikariastore.gr)

Έτοιμοι; Ξεκινάμε!

ΒΗΜΑ 1ο
Ρίχνουμε μπισκότα στο multi και τα κομματιάζουμε. Προσοχή, ούτε πολύ νιανιά ούτε όμως και χοντρά κομμάτια. (Δες τη φωτό για βοήθεια)

ΒΗΜΑ 2ο
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι (σε χαμηλή φωτιά).

ΒΗΜΑ 3ο
Τα ανακατεύουμε καλά.

ΒΗΜΑ 4ο
Παίρνουμε το μείγμα από τα μπισκότα και το βούτυρο και τα απλώνουμε στο ταψάκι. Μ' ένα κουτάλι πιέζουμε τα μπισκότα ώστε να είναι συμπαγές το μείγμα σε όλη την επιφάνεια όσο και περιμετρικά.

BHMA 5o
Αδειάζουμε το Philadelphia, το γιαούρτι και την ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.

ΒΗΜΑ 6ο
Απλώνουμε το μείγμα από το γιαούρτι, το Philadelphia και τη ζάχαρη άχνη σε όλη την επιφάνεια (απαλά).

ΒΗΜΑ 7ο
Με ένα κουτάλι απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω από όλα. Δε χρειαζεται να βάλεις μπόλικη μαρμελάδα γιατί δε θα είναι ισορροπημένη η γεύση σε σχέση με τα υπόλοιπα. Οποτε άπλωσε την αραιά. Στο συγκεκριμένο ταψί, μισή συσκευασία μαρμελάδας ΤΕΣΚΟΣ αρκεί. Την άλλη μισή να τη φας με το πρωινό σου (φανταστική και εκεί!)

ΒΗΜΑ 8ο
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο ένα 4ωρακι για να σφίξει. Το καλύπτουμε με μία ζελατίνα για να μην πάρει οσμές.


ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!
Τη μαρμελάδα θα τη βρεις εδώ. Δοκίμασε το και γράψε μου εντυπώσεις!

Κωνσταντίνος Βατούγιος
konstantinos@ikariamag.gr

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις του Κωνσταντίνος Βατούγιου.

 

Σας θυμίζουμε πως αν βρίσκεστε στην Αττική, σας προτείνουμε στον τρόπο αποστολής του Ικαριακού Παντοπωλείου, να επιλέξετε την Αποστολή το Σάββατο, για να σας τα φέρουμε εμείς οι ίδιοι, μόνο με 3 ευρώ έξοδα αποστολής κι έτσι να μην επιβαρυνθείτε με τα έξοδα αποστολής των κούριερ αλλά και το επιπλέον κόστος αντικαταβολής! Επίσης, να γνωρίζετε πως μπορείτε να πληρώσετε με κάρτα κατά την παράδοση της παραγγελίας σας!

Βρείτε τη μεγαλύτερη ποικιλία από ικαριώτες παραγωγούς στο Ικαριακό Παντοπωλείον ikariastore.gr

ikariastore banner