Τι απαντά ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου για το δρόμο Πέζι - Κάλαμος

Στις 8 Ιανουαρίου, ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού «Πέζι» Ικαρίας, απέστειλε επιστολή στο Δήμαρχο Ικαρίας κοινοποιώντας την στον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, σχετικά με την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης του επαρχιακού δρόμου Κάλαμου – Πεζιού.

Η επιστολή (διαβάστε την εδώ), έκανε λόγο για οργή και αγανάκτηση των κατοίκων καθώς η κατάσταση του δρόμου έχει χειροτερέψει από την προηγούμενη επιστολή του Συλλόγου στις 17-12-2012.

Χαρακτηριστικά σημειώνεται: «Κύριε Δήμαρχε, αναλογιζόμενη την καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων του Καρκιναγρίου που ανεβοκατεβαίνουν στις Ράχες για διάφορες ανάγκες τους όπως ( αγορές , φαρμακείο,γιατρό κλπ) αλλά ιδιαίτερα για την μεταφορά των παιδιών, που πηγαίνουν καθημερινά στο Γυμνάσιο των Ραχών, σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και θα είναι υπεύθυνο όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί τυχόν, στο δρόμο αυτό . Αυτό θα δηλώνει την αδιαφορία σας για το μικρό κομάτι δρόμου που απομένει για την επίστρωση του υπολοίπου τμήματος των 8 (οκτώ)μόνο χιλιομέτρων!!! με ασφαλτοτάπητα. Η ολόκληρωση της ασφαλτόστρωσης θα σταματήσει, επιτέλους, τη διάβρωσή του δρόμου από τα νερά της βροχής,που τώρα τον καθιστά  απροσπέραστο για οποιοδήποτε αυτοκίνητο ,ακόμα και για ασθενοφόρο, όπως συνέβη πρόσφατα.»

Τέλος, στην επιστολή διαβάζουμε: «Όλοι οι κάτοικοι περιμένουμε με αγωνία την άμεση ενεργοποιησής σας, για το θέμα αυτό, όταν  μάλιστα τα έργα υποδομής και η διάνοιξη των στροφών έχουν εκτελεσθεί μερικώς, από το τεχνικό κλιμάκιο της ΔΕΗ σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του πιλοτικού υβριδικού σταθμού, που κατασκευάζεται στο Πέζι.»

Στις 23 Ιανουαρίου όπως βλέπετε και στο έγγραφο παραπάνω, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Παπαθεοφάνους απαντά πως η σχετική (Προωθημένη Αναγνωριστική)  μελέτη για τον δρόμο αυτόν (Πεζιού – Καρκιναγρίου), έχει συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 που συζητά η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου. Τέλος σημειώνει πως «η υλοποίηση του σχεδιασμού προφανώς θα εξαρτηθεί από τις αναμενόμενες πιστώσεις και τον γενικό προγραμματισμό της Περιφέρειας».

ikariamag.gr

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner