Τα τρία πρώτα

Εκείνο το απομεσήμερο στα βράχια του Βότσου, ο Ξενοφών ήταν σαφής.

«Τα τρία πρώτα λεπτά της πτήσης, είναι τα πιο κρίσιμα».

Τρία λεπτά. Μόλις περάσουν τα πρώτα τρία που το σιδερένιο πουλί θα σηκώσει το ανάστημά του στον αέρα, όλα θα κυλήσουν σαν το νεράκι, ανάμεσα στα σύννεφα, με κορυφή τον ήλιο.

Έτσι μου είπε, και μετά βούτηξε στη θάλασσα, να πάρει την κάψα του βράχου το νερό. Κι έβαλα αυτή τη φράση - φυλαχτό στην άκρη του μυαλού μου, να την επαναφέρω σαν δικλείδα ασφαλείας για τα επόμενα ταξίδια με το σιδερένιο πουλί, να καθησυχάζω τους νέους φόβους που έχουν εμφανιστεί τώρα στα γεράματα.

Και να, σήμερα που έχω να πετάξω πάλι με αεροπλάνο, το ασυνείδητο έκανε τη δουλειά του: πρωί πρωί, πριν το μάτι ανοίξει καλά, τσουπ, θυμήσου Ρένια : «τα τρία πρώτα».

Σ’ ευχαριστώ, καλό μου ασυνείδητο. Αλλά συνειδητά, δε με νοιάζει πια. Γιατί έζησα και είδα τα τρία πρώτα του ikariamag. Κι αυτή η ανοιχτή αγκαλιά είναι η καλύτερη ασφαλιστική δικλείδα που μπορεί να ονειρευτεί άνθρωπος!

Γιατί δε φοβάμαι να πετάω πια. Ανοίγω τα δικά μου φτερά, σηκώνω το σώμα μου, όλα τα βάρη μου και δίνω μια, να, σαν τον Ίκαρο, αλλά να, και λίγο πιο καλά, κουβαλώ και τη σοφία του μαζί, και θυμάμαι ότι αν πετάξω ψηλά, μπορεί και να καώ, αλλά τουλάχιστον αν το κάνω, θα είναι για κάτι που αξίζει...

Και το καλύτερο; Δεν είμαι μόνη μου. Είναι κι άλλα πετούμενα σαν κι εμένα. Μπήκα τελευταία στη φωλιά τους, γι’ αυτά όμως δεν έχει καμία σημασία το πότε: Πετάνε δίπλα μου και με συντροφεύουν, στο γέλιο και τη χαρά, στο θυμό και τον πόνο, στην αγωνία και την ένταση, στο δρόμο για το άγνωστο. Πετάνε και πιο ψηλά ακόμα και θέλω να τα φτάσω, να δω μαζί τους ό,τι βλέπουν, να μάθω να ίπταμαι καλύτερα ακόμα, να γίνομαι μαζί τους, καλύτερος άνθρωπος! Αυτά θέλω να ‘χω και στείλε με να κάνω τον γύρο του κόσμου!

«Τα τρία πρώτα λεπτά της πτήσης είναι τα πιο κρίσιμα».

Τα τρία πρώτα χρόνια της πτήσης ήταν τα πιο κρίσμια. Τώρα πετάμε για τα καλά!

Χρόνια πολλά ikariamag. Χρόνια (μας) πολλά, πετούμενα! Καλές ελεύθερες πτήσεις!

Ρένια Τσιτσιμπίκου
reniatsi@yahoo.gr

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις της Ρένιας Τσιτσιμπίκου.

Διαβάστε επίσης για τα 3 χρόνια του ikariamag:
- ikariamag: 3 χρόνια…από, για και με αφορμή την Ικαριά!
- Eν αρχή ην ο λόγος

ikariastore banner