Τα νέα της Ικαρίας με μια ματιά [3/9/17]

4.290.000 ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τον βιολογικό καθαρισμό της Ικαρίας: Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» το έργο: «Μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων οικισμού Αγίου Κηρύκου Ικαρίας», με συνολικό προϋπολογισμό 4.290.000 ευρώ. Ο συνολικός χρόνος για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται σε 4 χρόνια, συμπεριλαμβάνοντας και τη δοκιμαστική λειτουργία, δηλαδή έως την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και δικαιούχος του έργου είναι  ο Δήμος Ικαρίας. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) του οικισμού Αγίου Κηρύκου Ικαρίας καθώς και του συνορεύοντος οικισμού των Θέρμων. Προβλέπεται,  επίσης η κατασκευή βαρυτικού αγωγού μεταφοράς των επεξεργασμένων λυμάτων, καθώς και υποθαλάσσιου  αγωγού  μαζί με το σχετικό αντλιοστάσιο φόρτισής του.

Ένταξη της Προμήθειας κι Εγκατάστασης Προκατασκευασμένων Αποδυτηρίων στο γήπεδο Αγίου Δημητρίου Ραχών, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στις 29/8/2017 αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση  για την ένταξη της Προμήθειας και Εγκατάστασης Προκατασκευασμένων Αποδυτηρίων στο γήπεδο Αγίου Δημητρίου Ραχών, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, συνολικού προϋπολογισμού 117,000.00 € , αρμοδιότητας Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης) . Το αίτημα των κατοίκων της βορείου Ικαρίας που προσδοκούν πως τα νέα αποδυτήρια  θα συνδράμουν στη γενικότερη βελτίωση των αθλητικών τους εγκαταστάσεων και διοργανώσεων είχε απευθυνθεί τόσο στον βουλευτή Ν. Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, όσο και στον Γ.Γ. του Υπουργείου Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό.

Δημοπρασία για την εκποίηση εγκαταλελειμμένων οχημάτων στην Ικαρία: Η δημοπρασία είναι φανερή, πλειοδοτική και προφορική και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 270/81 στην έδρα του δήμου Ικαρίας ενώπιον της Επιτροπής του Δήμου που είναι αρμόδια για την διενέργεια δημοπρασιών για την εκποίηση κινητών πραγμάτων του Δήμου (όσα βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ικαρίας) σύμφωνα με την αριθμ. 26/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δημοπρασία θα γίνει την Δευτέρα 11/9/2017, από τις 11.00 π.μ μέχρι τις 12.30 μ.μ.

Μαίνονται οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών του Τουρισμού για το τρίτο και τελευταίο "κύμα” κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, που τίθεται σε εφαρμογή από τις αρχές του νέου χρόνου. Πρόκειται για 32 νησιά του βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων που είχαν εξαιρεθεί από τις προηγούμενες δύο φάσεις εξομοίωσης των φορολογικών συντελεστών, μεταξύ των οποίων η Λήμνος, ο Άγιος Ευστράτιος, η Χίος, τα Ψαρά, οι Οινούσσες, η Σάμος, η Ικαρία, η Κως, η Κάλυμνος, η Νίσυρος, η Πάτμος, η Λέρος, η Σύμη, η Αστυπάλαια, η Χάλκη και το Καστελόριζο.

ATZENTA
Στην Πάρο η 29η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου: Για πρώτη φορά στην Πάρο θα ταξιδέψουν φέτος οι Ερασιτεχνικοί Θίασοι του Αιγαίου! Η 29η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί 5-15/10/2017 στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων. Θα παρουσιαστούν 28 παραστάσεις σε Νάουσα και Παροικιά, ενώ 500 άτομα θα ταξιδέψουν από όλο το Αιγαίο προς Πάρο. Την Τετάρτη 10/09 στις 21:00 η Θεατρική Ομάδα DUENDE Ικαρίας θα παρουσιάσει «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» του Ιάκωβου Καμπανέλλη Αμφιθέατρο ΕΠΑΛ στην Παροικιά

Πολιτιστικός πλους σε 7 νησιά (από rodiaki.gr): Σε 7 νησιά του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων θα πραγματοποιηθεί φέτος ο 2ος πολιτιστικός πλους με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος», στο διάστημα από 6 έως 13 Σεπτεμβρίου. Η κανονιοφόρος θα ταξιδέψει στη Σάμο, τους Φούρνους, την Ικαρία, τους Λειψούς, την Κάλυμνο, τη Χάλκη και την Κάρπαθο, όπου σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους, θα παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» του Γιώργη Παπάζογλου, με την αφιλοκερδή συμμετοχή της Άννας Βαγενά. Ο φετινός πολιτιστικός πλους στο Αιγαίο, μέσω της παράστασης «Αγγέλα Παπάζογλου» που είναι μια αναφορά στις μνήμες και τα λόγια μιας Μικρασιάτισσας, προσφέρει μια ιστορική περιήγηση σε τόπους που έχουν συνδεθεί με την προσφυγιά. Τις εκδηλώσεις θα συνοδεύουν η ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού και τοπικοί σύλλογοι. Ο πολιτιστικός πλους αποτελεί πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού και στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών των Ενόπλων Δυνάμεων με τους κατοίκους των νησιών.
Για τα νησιά μας το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Τετάρτη 6/9 Σάμος-Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου- 21:00
Πέμπτη 7/9 Φούρνοι- Γυμνάσιο Λύκειο Φούρνων - 21:00
Παρασκευή 8/9 Ικαρία - Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος Αγ. Κήρυκου - 21:00
Σάββατο  9/9 Λειψοί- Πολιτιστικό πάρκο Λειψών - 21:00

- Ο δήμος Ικαρίας έχει προσκαλέσει τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Βύρωνα οι οποίοι στις 8 μ.μ. σε αίθουσα του Λυκείου Ευδήλου ανεβάζουν μια θεατρική παράστασή με έργο του Ρουμάνου συγγραφέα Ματέϊ Βίσνιεκ και τίτλο: «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα”. Είσοδος ελεύθερη.

- Το Θέατρο της Ημέρας παρουσιάζει την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στις 8.30 στο θέατρο της Πηγής Ικαρίας την παράσταση «Το όνειρο και το θαύμα» ένα έργο εμπνευσμένο από την μουσική και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη για όλη την οικογένεια, μικρούς και μεγάλους θεατές. Το κείμενο είναι της ηθοποιού και συγγραφέως Κάκιας Ιγερινού. Η σκηνοθεσία της Ανδρομάχης Μοντζολή και Ερμηνεύτές τους Βασιλείου Κατερίνα, Γρηγοριάδη Δημήτρη, Κουίκ Τερέζα, Πάσιο Δημήτρη, Τσάλλη Ναταλία, Τσαπαλιάρη Πέτρος, Τσιπουρίδη Νεφέλη, Χατζηνικολάου Σωτήρη.

- Μέσω του προγράμματος «το θέατρο ταξιδεύει στην άγονη γραμμή» η θεατρική ομάδα Χίου την Πέμπτη 7/9 θα βρίσκεται στα Μανδριά Ικαρίας στο στέκι της θεατρικής ομάδας DUENDE  όπου θα μας παρουσιάσουν το έργο Φιλοκτήτης του Σοφοκλή. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

ikariamag.gr

ikariastore banner