Τα νέα της Ικαρίας με μια ματιά [22/12/17]

- Έκτακτο Ειδικό Κοινωνικό Μέρισμα για τους Νησιώτες: Ενημερώνουμε ότι θα δοθεί έκτακτο ειδικό κοινωνικό μέρισμα στους κάτοικους των νησιών ως αντιστάσθμισμα της αναπροσαρμογής του ΦΠΑ μετά την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος μειωμένων συντελεστών από το 2018.  Το επίδομα θα κυμαίνεται από 500 ευρώ έως και 2.100 ευρώ, εφάπαξ. Τα κριτήρια και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το μέρισμα, είναι ίδια με αυτή που εφαρμόστηκε για την χορήγηση του έκτακτου κοινωνικού μερίσματος. Οι νησιώτες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέσω της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr μέχρι και τις 27/12/2017.

- Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΗΣ 2ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ανακοινώνει tην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν σαράντα τριών (143) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων ή επειγουσών περιστάσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας 2 ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και των αποκεντρωμένων μονάδων αυτής που εδρεύουν σε Δήμους των Νομών Αττικής, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Λέσβου, Χίου και Σάμου. Ανακοινώνεται, επίσης, ότι το δεκαήμερο χρονικό διάστημα της υποβολής των αιτήσεων για πρόσληψη εποχικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου εκατόν σαράντα τριών (143) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων ή επειγουσών περιστάσεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για ανάγκες καθαριότητας είναι το ακόλουθο: ΤΡΙΤΗ 19/12/2017 ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 28/12/2017. Περισσότερα εδώ.

- Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου απέστειλε αίτημα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, με το οποίο ζητά τη διεύρυνση του διαθέσιμου προϋπολογισμού των Σχεδίων Βελτίωσης (υπομέτρο 4.1), καθόσον, όπως φάνηκε και από τη διαβούλευση, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για συμμετοχή των αγροτοκτηνοτρόφων των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

- Οικονομικές ενισχύσεις επαγγελματιών αλιέων μέσω του ΕΠΑΛΘ 2014-2020: Το Τμήμα Αλιείας της  Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και Ικαρίας ενημερώνει όλους τους αλιείς, πλοιοκτήτες αλιευτικών σκαφών, ότι σε συνέχεια των προσκλήσεων που   αναρτήθηκαν στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» με ΑΔΑ 6ΔΦΩ4653ΠΓ-ΨΝΑ  και ΑΔΑ 7ΜΧΣ4653ΠΓ-ΨΛΛ και αφορούν την  υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για την ένταξη επενδυτικών σχεδίων  στα Μέτρα: Μέτρο 3.1.8 – «Υγεία και Ασφάλεια» και Μέτρο 4.1.20- «Ενεργειακή απόδοση και μετριασμός της κλιματικής αλλαγής, επενδύσεις επί του σκάφους, έλεγχοι και συστήματα ενεργειακής απόδοσης, διερεύνηση της συμβολής των εναλλακτικών συστημάτων πρόωσης και του σχεδιασμού του κύτους», Μέτρο  3.1.22 – «Προστιθέμενη αξία, ποιότητα των προϊόντων και χρήση των ανεπιθύμητων αλιευμάτων»  σύμφωνα με τις α.π. 3343 και α.π. 3345 τροποποιήσεις  παρατείνεται    ο χρόνος υποβολής προτάσεων  που άρχισε από 10.10.2017 & ώρα 12.00   και λήγει  την 28 .02.2018 & ώρα 14.00. Περισσότερες διευκρινήσεις στους δυνητικά Δικαιούχους  δίνονται από το Τμήμα Αλιείας Σάμου στο τηλ. 2273353442

ikariamag.gr

ikariastore banner