Τα νέα της Ικαρίας με μια ματιά [21/5/17]

- Έκκληση από το Δήμο Ικαρίας: Ενημερώνονται οι δημότες ότι λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για το χρονικό διάστημα από 20/5 μέχρι και 23/5, η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου θα λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό και ως εκ τούτου δεν θα γίνεται ομαλή αποκομιδή απορριμμάτων και καθαρισμός της πόλης. Για τον λόγο αυτό απευθύνεται έκκληση όπως περιοριστεί, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, η εναπόθεση απορριμμάτων στους κάδους. Για την κατανόηση και τη συμβολή των δημοτών και των επαγγελματιών στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

- Όπως είχαμε γράψει, με Κοινή Απόφαση (ΚΥΑ 1203/5/4/2017) του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά και του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, επιχορηγείται η δορυφορική πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης. Με την απόφαση χορηγείται δωρεάν δορυφορικός εξοπλισμός σε όλα τα νοικοκυριά των νησιών που δεν καλύπτονται από το σήμα της Digea, συνολικού προϋπολογισμού 1.975.000 ευρώ. Πρόκειται για νησιά που λαμβάνουν αδύναμο ή καθόλου τηλεοπτικό σήμα. Στις σχετικές αναφορές, η Ικαρία (και η Σάμος συμπεριλαμβανόταν ανάμεσα στα νησιά που μπαίνων στο παραπάνω πρόγραμμα. Το ikariamag.gr επικοινώνησε με το αρμόδιο γραφείο του Υπουργείο όπου και ενημερωθήκαμε ότι απόφαση αυτή αφορά μόνο στα νησιά με κάτω από 3000 μόνιμους κατοίκους, δηλαδή, για την δική μας περιοχή, μιλάμε για Φούρνους και Θύμαινα.

- Την Πέμπτη 18 Μαΐου ξεκίνησε η λειτουργία των λουτροκαταστημάτων στις Ιαματικές πηγές Ικαρίας. Το ωράριο λειτουργίας για τον Μαΐο αφορά την Ι.Π «Σπηλιά» (τηλ.2275024048) και είναι καθημερινά 9:00 π.μ - 16:00 μ.μ. Οι τιμές των εισιτηρίων, για τα υδροθεραπευτήρια, για το έτος 2017 θα παραμείνουν οι ίδιες με τις τιμές των προηγούμενων ετών (2011 -16).Απόλλωνας (Λούσεις: 4,50€ - Υδρομασάζ: 8,00€), Σπήλαιο (Λούσεις: 4,50€ - Χαμάμ: 3,00€), Ακληπιός (Λούσεις: 3,00€). Οι εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης της Ι.Π «Απόλλωνα» και της Ι.Π «Ασκληπιού» βρίσκονται σε εξέλιξη και αρχές Ιουνίου θα μπορέσει να ξεκινήσει η λειτουργία και αυτών των λουτροκαταστήματων. Όλα αυτά βέβαια θα γίνουν εάν δοθεί λύση από την κυβέρνηση στο πρόβλημα της παραμονής στην υπηρεσία των συμβασιούχων που εργάζονται για την λειτουργία των λουτροκαταστημάτων. Διαφορετικά δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσουν σε κανονικούς ρυθμούς, αφού εκτός αυτών των εργαζόμενων που κρίνεται παράνομη η δυνατότητα πληρωμής τους, δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου  και η πρόσληψη  διοικητικού  προσωπικού. Για περισσότερες πληροφορίες στα Τηλ: 2275350401-2275350431 και  στην ιστοσελίδα του Δήμου Ικαρίας.

- Σχετικά  με τα όσα αναφέρει η καταγγελία του συλλόγου «το Φύτεμα» για παρουσία αμιάντου στο ΧΑΔΑ στη θέση Αγκαθωρός Δ.Ε.Ευδήλου, ο δήμος Ικαρίας ενημερώνει ότι έγινε αυτοψία από κλιμάκιο και διαπιστώθηκε η ορθότητα των καταγγελλομένων, στην συνέχεια ο δήμος αναζήτησε την διαδικασία ασφαλούς απομάκρυνσης των επικίνδυνων υλικών. Προμηθεύτηκε τα αναγκαία υλικά (μέσα ατομικής προστασίας, κλπ) και κατόπιν  συνεργείο του Δήμου Ικαρίας με επιβλέποντα τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε Ευδήλου, περισυνέλλεξαν από τον ΧΑΔΑ την ποσότητα αμιάντου που είχαν πετάξει άγνωστοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας. Η ποσότητα αυτή του αμιάντου σφραγίστηκε με νάυλον συσκευασία και  εναποτέθηκε σε ασφαλές σημείο στον  ΧΑΔΑ.  Κατόπιν αυτών ο δήμος παρακαλεί για την συνδρομή σας στην διαδικασία  απομάκρυνσης  του αμιάντου  από το νησί.

ΑΤΖΕΝΤΑ
- Μουσικές Αυλές Ικαρίας 2017: Η Κίνηση Πολιτών Ραχών Ικαρίας διοργανώνει το 6ο Μουσικό Σεμινάριο, 8-14 Ιουλίου. Σεμινάρια κρουστών, ακορντεόν, λαϊκής κιθάρας, φωτογραφίας, μπουζουκιού, βιολιού, ηχοληψίας και πολλά ακόμα. Περισσότερες πληροφορίες στο musicalyards.gr

- TSANTES UNION: Τσαντοσύναξη, Παρασκευή 26 Μαΐου στο Πολύτεχνο του Τσαντέ στον Πειραιά. Περισσότερα εδώ.

- Με τον αγαπημένο σε όλους συμπατριώτη μας, βιολιστή Λευτέρη Πούλη (Σκάντζακα) να βιώνει μία δύσκολη κατάσταση αυτή την περίοδο, που ελπίζουμε να είναι περαστική, διοργανώνται εκδήλωση στήριξης το Σάββατο 27 του Μάη στο Cabaret Voltaire στο Μεταξουργείο (Μαραθώνος 30, 10436, Αθήνα. Τηλ. 21 0522 7046). Περισσότερα εδώ.

- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Ε.Ρόζου «Επαρχίδης, ο έφηβος Οιναίος» την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 11:00 στα γραφεία του Συλλόγου «Κάβο Πάπας», Μαιζωνος 66, Αθήνα (Στάση Μετρό Μεταξουργείο). Αυτή τη φορά ο Κώστας Ρόζος μας εντυπωσιάζει με ένα ιστορικό μυθιστόρημα πάνω σε στοχαστικό φόντο. Μετά τη «ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ» και την πολυσέλιδη ΤΡΙΛΟΓΙΑ του, επιλέγει να μας μεταφέρει αριστοτεχνικά στην περίοδο των Ελληνιστικών Χρόνων έχοντας πάντα στο φόντο την αγαπημένη του Ικαρία.

ikariamag.gr

ikariastore banner