Τα νέα της Ικαρίας με μια ματιά [18/8/17]

- Νεκρός, ανασύρθηκε χτες (17/8) το απόγευμα από την θαλάσσια περιοχή του Φυτέματος Ευδήλου Ικαρίας 21χρονος ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τις 15 Αυγούστου. Η αστυνομία διενεργεί την έρευνα και σύντομα θα γίνει η μεταφορά του για την ιατροδικαστική. [από ert.gr]

- Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου , στα πλαίσια της βελτίωσης του οδικού δικτύου στη νήσο Ικαρία, εκτελεί έργα ασφαλτόστρωσης , αντιστήριξης πρανών , τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας κλπ , σε επιλεγμένα τμήματα του Επαρχιακού και Δημοτικού δικτύου . Οι εργασίες εκτελούνται τόσο μέσω της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με την Εγνατία ΑΕ , όσο και μέσω συμβάσεων με αναδόχους. Ουσιαστική βελτίωση στην κατάσταση του οδικού δικτύου θα διαφανεί και με την αναμενόμενη χρηματοδότηση των 1.850.000 € , ποσού που θα διατεθεί στον οδικό άξονα Στελί – Φραντάτο – Ράχες , αλλά και για τη συντήρηση (τεχνικά έργα , ασφαλτικές εργασίες , σήμανση , στηθαία ασφαλείας κλπ) τμημάτων των υπολοίπων οδικών αξόνων. Οι εργασίες αυτές αναμένεται να πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες , μετά τις διαδικασίες δημοπράτησης των μελετών.  Επίσης , η προγραμματισμένη για το Σεπτέμβρη χορτοκοπή – κλαδοκοπή στο οδικό δίκτυο της Ικαρίας  με τη χρήση του μηχανήματος χορτοκοπής της Πε Σάμου , θα συμβάλλει στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στη νήσο.

Ανακοίνωση για  Ρύθμιση οφειλών προς το Δήμο: Ο δήμος Ικαρίας επιθυμεί να σας ενημερώσει τόσο για την διαδικασία ρύθμισης των οφειλών προς τον δήμο, διαδικασία που κίνησε ο δήμος σε μια προσπάθεια να διευκολύνει όσους έχουν οφειλές προς τον δήμο να ανταποκριθούν  σε αυτή την υποχρέωση τους. Όσο και την αναγκαιότητα  να  καλυφθούν αυτές οι εκκρεμότητες, έτσι ώστε να μπορεί ο δήμος να έχει την δυνατότητα να ανταποκρίνεται  στοιχειωδώς στην παροχή των απολύτως αναγκαίων υπηρεσιών. Ο Δήμος Ικαρίας στα πλαίσια του Ν. 4483/2017, αρθρ.52 (ΦΕΚ 107/31-7-2017 τεύχος Α'), καλεί όσους έχουν οφειλές προς το Δήμο να προσέλθουν στην ταμειακή υπηρεσία, για ενημέρωσή και τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους.
Αναλυτικότερα δίνεται η δυνατότητα Οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του Ν. 4483/2017,  κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του οικείου δήμου, να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους. (π.χ αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό 100%),
Σημειώνεται ότι μπορούν, επίσης, να υπαχθούν και οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης:
α) τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου ή
β) έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμισης και χωρίς η υπαγωγή τους να συνεπάγεται επιστροφή καταβληθέντων ποσών,
γ) δεν έχουν βεβαιωθεί, λόγω του ότι εκκρεμεί για αυτές δικαστική αμφισβήτηση σε οποιοδήποτε βαθμό εφόσον, στην τελευταία περίπτωση, ο οφειλέτης παραιτηθεί από τα ασκηθέντα ένδικα βοηθήματα ή μέσα.
Η χρονική διάρκεια για την υποβολή αιτήσεων ρύθμισης που προβλέπεται εκ του νόμου είναι τέσσερις (4)  μήνες και η καταληκτική ημερομηνία  30-11-2017.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην  Ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Ικαρίας  και στα τηλέφωνα 2275350434 & 2275350432.

ATZENTA
- Ο Εξωραΐστικός Πολιτιστικός Σύλλογος του Φάρου καλεί την Δευτέρα 21 Αυγούστου στις 7:00 το απόγευμα στην πλατεία του χωριού σε Γενική συνέλευση τα μέλη του, με θέματα τον απολογισμό της διετίας 07/2015 εως 08/2017, την ανακοίνωση ημερομηνίας εκλογών και την υποβολή υποψηφιοτήτων. Η παρουσία σας απαραίτητη και σημαντική.

- Την Τρίτη 22 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ, στο  ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ  θα προβληθεί η ταινία: ΕΛ’ ΓΚΡΕΚΟ «ο ζωγράφος του Θεού». Είσοδος ελεύθερη. Διοργάνωση: ΚΥ.ΠΟ.ΤΕ. (ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ).

- Η Τομεακή  Επιτροπή Ικαρίας &  Φούρνων του ΚΚΕ & το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ τιμώντας τα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, σας προσκαλούν  στις εκδηλώσεις  που διοργανώνουν:  
Την Τετάρτη 16/8/2017, στις 9μ.μ  στον Δημοτικό κινηματογράφο στον Άγιο Κήρυκο.
Την Κυριακή 20/8/2017,  στις 9μ.μ  στην πλατειά του Φραντάτου.
Την Δευτέρα 21/8/2017 στις 9μ.μ  στην πλατειά του  Αγίου Δημητρίου  Ραχών  .

Στις εκδηλώσεις θα γίνουν παρουσιάσεις κλασικών κινηματογραφικών  
Δημιουργιών της Σοβιετικής ένωσης που σφράγισαν την εξέλιξη του παγκόσμιου  κινηματογράφου .
Συγκεκριμένα θα προβληθούν οι ταινίες:
Θωρηκτό Ποτέμκιν (του Σεργκέι Αϊζενστάιν)
Οκτωβρης (του Σεργκέι Αϊζενστάιν)
Ο άνθρωπος με την κινηματογραφική μηχανή (του Τζίγκα Βερτόφ)

Πριν την προβολή  θα προηγηθεί παρουσίαση των ταινιών από τον Σκηνοθέτη Σάββα Στούμπο, έτσι ώστε να αναδείξει την πηγή της έμπνευσης αυτού του κινηματογράφου, και την ενεργή συμμετοχή των δημιουργών στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Στον Χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει  έκθεση γνωριμίας με τους Σοβιετικούς κινηματογραφιστές και τις ταινίες τους.

ikariamag.gr

ikariastore banner