Τα νέα της Ικαρίας με μια ματιά [15/12/17]

- Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου ανακοινώνει την παράταση υποβολής ατομικών αιτήσεων των ενδιαφερομένων, προκειμένου να εγγραφούν στο Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων ως ακολούθως: Οι ατομικές αιτήσεις με φωτογραφία του ενδιαφερομένου/νης και συνημμένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στην έδρα της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου, Θηβών 46-48 στον Πειραιά  έως και τις 31 Δεκεμβρίου  2017 κατά τα οριζόμενα της Ανακοίνωσης. Περισσότερα εδώ.

- Συντηρήσεις και Επισκευές σχολικών κτιρίων Δήμου Ικαρίας: Ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα κατά την διάρκεια συγκέντρωσης που οργανώθηκε από τον Δήμο Ικαρίας, την Παρασκευή  24 Νοεμβρίου 2017, σχετικά με το πρόβλημα των συντηρήσεων και επισκευών των σχολικών κτιρίων διαβίβασε ο Δήμος Ικαρίας προς τους αρμόδιους φορείς με σκοπό να προβούν σε άμεσες ενέργειες.  Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το ποσό για την ετήσια συντήρηση σχολικών κτιρίων που φτάνει στο δήμο Ικαρίας είναι 15.600€, όταν οι ανάγκες για συντήρηση προσεγγίζουν τουλάχιστον τις 500.000€. Διαβάστε αναλυτικά το ψήφισμα εδώ.

- 8 εκατομμύρια από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αύξηση της ρευστότητας στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις: Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε την απόφαση εκχώρησης ποσού 8 εκατομμυρίων ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου «Ε.Π. Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) και ακολούθως στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ), προκειμένου να δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός δανεισμού- μικροπιστώσεων για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ώστε να ενισχυθούν αναπτυξιακές και επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την τόνωση του επενδυτικού κλίματος στα νησιά μας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, το Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ), ως ενδιάμεσος φορέας της δράσης αυτής, λαμβάνει τους πόρους των 8 εκατομμυρίων ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ώστε να προωθήσει τη διαδικασία για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

- Δήλωση εκτάσεων βοσκοτόπων: Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα στην κυριότητα των οποίων ανήκουν βοσκήσιμες γαίες σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 3208/2003 και τις διατάξεις του π.δ. 258/1985 «Δημοτικό και Κοινοτικό Κτηματολόγιο» (ΦΕΚ Α΄ 99) όπως ισχύουν, θα πρέπει να δηλώσουν, με αίτησή τους, στην  Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Σάμου , Δερβενακίων  & Αλέξη Αλέξη  Νέο Διοικητήριο  Τ.Κ.: 83100 Σάμος Σάμου, την επιθυμία τους οι εκτάσεις αυτές να συμπεριληφθούν στα Διαχειριστικά Σχέδια Βοσκοτόπων.  Την αίτηση θα πρέπει να συνοδεύουν, φωτοτυπία ταυτότητας, Ε9 ή μετεγγραμμένα συμβόλαια ή οποιοσδήποτε νόμιμος τίτλος κτήσης, καθώς και  απόσπασμα  ψηφιακού χάρτη με συντεταγμένες ΕΓΣΑ  όπου να απεικονίζεται η έκταση (θέση, σχήμα και εμβαδό). Οι αιτήσεις και όλα τα στοιχεία, που τις συνοδεύουν καταθέτονται αυτοπροσώπως ή  αποστέλλονται ταχυδρομικώς με αποδεικτικό αποστολής έως το τέλος του έτους (31/12/2017).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ΚΥΑ 1058/71977/07-07-2017) για την ενημέρωση τους ή να απευθύνονται στην υπηρεσία μας στα τηλέφωνα 22733 53439 και 22733 53400.

ΑΤΖΕΝΤΑ:
- Η Κ.Ο.Β. ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ του Κ.Κ.Ε σας προσκαλεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Π.Δημαρχείου, στην ΠΡΟΒΟΛΗ της μουσικοθεατρικής παράστασης "Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράκτηκε" που έγινε στις 26.11.17 στην Αθήνα (Σ.ΕΦ) στα πλαίσια των  100χρονων από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

- ΚΙΝ/ΚΗ ΛΕΣΧΗ Σ.Ε.Ν.Ι. – Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας Φούρνων: ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12, ώρα 19:30 μμ, προβολή της ταινίας ¨Η Κυρία και ο Ναύτης¨. Ιταλική Κωμωδία σκηνοθεσίας Λίνα Βερτμίλλερ, 1974. Πρωταγωνιστούν: Τζιανκάρλο Τζανίνι, Μαριάντζελα Μελάτο, Έρος Πάνι. Μια ιδιότροπη και κακομαθημένη αστή ταπεινώνει συνεχώς ένα μούτσο, στη διάρκεια μιας κρουαζιέρας ςτη Μεσόγειο. Οι ρόλοι, όμως, αντιστρέφονται, όταν ναυαγούν σε ένα ερημονήσι. Μια κλασική κωμωδία πάνω στισ ταξικές σχέσεις και την ορμή του έρωτα. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, Σερβίρονται σνακ – ποτά.

- Η ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία σάς καλεί σε ανοιχτή εκδήλωση: ΦΑΣΙΣΜΟΣ : Ποιος το γεννά –Ποιος τον Τρέφει που θα γίνει Στον Άγιο Κήρυκο στο Παλιό Δημαρχείο την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 7:30 το απόγευμα (Θα προηγηθεί προβολή αποσπάσματος της ταινίας ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε)

- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΚΑΡΙΩΤΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ «Ο ΙΚΑΡΟΣ» σάς  προσκαλεί  στον ετήσιο χορό  που διοργανώνει το μεσημέρι της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2017 στο  «ΖΕΥΚΙΝ» (Λεωφ. Ελευθερίας 45 (συνέχεια Αμφιθέας)-Άλιμος).

ikariamag.gr

ikariastore banner