Στην Ανάβρα της εξαίρεσης

Στο ikariamag, σχετικά με την Ανάβρα:  Συμβαίνει αλλού: Ικαρία, αυτό πρέπει να το δεις!

Η επίσκεψη του Συλλόγου Ικαρίας ΚΑΒΟ ΠΑΠΑΣ στην ΑΝΑΒΡΑ, ήταν στα προγράμματα του Δ.Σ που τελικά έστω καί αργά έγινε, με συμμετοχή 40 ατόμων, όχι πολυπληθή, ήταν όμως σημαντηκή η παρουσία συντοπιτών με ενδιαφέροντα για την πορεία τού τόπου μας.

Για τις εντυπώσεις πάνω στη δράση της ομάδας που κίνησε αυτήν την αλλαγή στο χωριό των 300 κατοίκων, αφήνω στα σχόλια των άλλων 39 συνεγδρομέων μου.

Εγώ θά σχολιάσω μία άλλη πλευρά: Η Ανάβρα είναι ένα απ' τά πολλά χωριά τής χώρας μας, όπου δύο-τρείς ανιδιοτελείς άνθρωποι μέ γνώση καί θέληση, αξιοποίησαν οδηγίες-νομοθεσίες-κοινοτικά προγράμματα και χρήματα για την βελτίωση της επαγγελματικής δραστηριότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίικων, με αποτέλεσμα ν' αυξήσουν το εισόδημα τους αυτοί καί να επιστρέψουν κι άλλοι στόν τόπο τους.

Οχι άκοπα βέβαια καί απ' την μία μέρα στην άλλη. Ετσι φανερώνεται:
α] Τι δεν έγινε στήν χώρα μας μέ τά προγράμματα που σαν σκοπό είχαν αυτό.
β] Πόσα χρήματα πήγαν σ' άλλες τσέπες [όχι κατά λάθος], έστω σε φτωχές αναβαθμίσεις φωτισμού [με παλαιικές κολώνες], σήμερα σπασμένες. Το τραγικότερο, με την ανοχή μας άνθρωποι [Έλληνες] από θέση γνώσης, αποκτούν χρήματα πού προορίζονται γιά όλλους.

Θ' άξιζε τόν κόπο, τόν προτεργάτη αυτής της σημαντικής εξαίρεσης, σε δεδόμενη χρονική στιγμή να τον έχουμε στό νησί γιά μετάδοση της εμπειρίας του.

Χαράλαμπος Φραδέλος
ch.fradelos@hotmail.com

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις από τις φιλοξενούμενες πένες.

ikariastore banner