Στη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. η Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου

Την επισήμανση της σοβαρότητας της κατάστασης λόγω της αυξημένης ροής μεταναστών και προσφύγων ειδικά στο νησί της Λέσβου, έκανε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και ζήτησε την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού με έκτατα δρομολόγια πλοίων.

Στη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. συζητήθηκε η προκήρυξη δημοπράτησης μειοδοτικού διαγωνισμού για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών που προκύπτουν στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η Περιφερειάρχης, μεταφέροντας τις απόψεις των Φορέων των νησιών όπως αυτές καταγράφηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, τόνισε τη σημασία σταθερού και έγκαιρου προγραμματισμού δρομολογίων με αξιόπλοα πλοία για το χειμώνα, με διασπορά τους σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Επίσης, ζήτησε την παράταση των υφισταμένων δρομολογίων από και προς τα δύο νησιά κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, επισημαίνοντας, ειδικά για τη Λήμνο, τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης επιβατών κυρίως τα Σαββατοκύριακα λόγω και της κυνηγητικής περιόδου.   
 

ikariastore banner