Στη συναυλία του Παύλου Παυλίδη στην Ικαρία

Όταν στα μέσα του Αυγούστου, ακούστηκε ότι θα έρθει στο νησί ο Παύλος Παυλίδης, δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Τελικά ανακοινώθηκε η ημερομηνία, προηγήθηκε η συνέντευξη στο ikariamag αλλά και μεγάλη αδημονία μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Όλοι τους απολύτως χαλαροί αφού άφησαν πίσω το βαρύ πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας. Η συναυλία στην Τεχνόπολη (Τετάρτη 11/9) που προηγήθηκε πήγε πολύ καλά και βιντεοσκοπήθηκε με ιδιαίτερο και απαιτητικό τρόπο. Η διάθεση φάνηκε ήδη από τις πρόβες, όταν ο Παύλος αστειευόμενος έπαιζε κρυφτό με τον μπασίστα του αφού η σκηνή του Κουζίνου στήνεται γύρω από ένα πλάτανο, οπότε αυτός εμφανίζεται στη μέση της.

Στη συναυλία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.30 η επικοινωνία με τους θεατές ξεκίνησε από το πρώτο κιόλας τραγούδι και ζεσταθήκαμε πολύ σύντομα, κάτι που σπάνια συμβαίνει αφού σχεδόν πάντοτε θέλουμε πολύ χρόνο μέχρι να ανεβάσουμε στροφές.

Τα τραγούδια όλα γνωστά, ακόμα και τα τελευταία από τις Ιστορίες Που Ίσως Έχουν Συμβεί,  στα χείλια όλων. Κύριος υπεύθυνος (μαζί με τον Ορέστη στα πλήκτρα) για το μαγικό, ατμοσφαιρικό ήχο του Παυλίδη ο Θανάσης Τζίγκοβιτς με τα εφέ και τις παραμορφώσεις της κιθάρας του. Έβγαλε όλη τη συναυλία, τόσο αφοσιωμένος στο δικό του μουσικό σύμπαν που δε σήκωσε τα μάτια ούτε μια στιγμή. Η φωνή του Παύλου τόσο ζεστή και βαθιά που έφερνε τον εξαιρετικό στίχο του κατευθείαν στην ψυχή μας δημιουργώντας ακόμα πιο έντονα συναισθήματα.

Έχει πει ότι είναι έτοιμος για μία μουσική φάση μακριά από τα καθιερωμένα πλέον τραγούδια με την παγιωμένη φόρμα του κουπλέ και του ρεφρέν. Διψάει για πειραματισμό και αυτοσχεδιασμό οπότε το πάντρεμα με τους B-movies είναι το ιδανικό για το νέο προσανατολισμό του και ενδεχομένως μας προετοιμάζει για τις νέες προτάσεις του αφού ήδη υπάρχουν πολλά κομμάτια χωρίς καθόλου στίχο που ξεδιπλώνονται αφήνοντας πολύ δημιουργικό χώρο στους μουσικούς.

Πολύ καλός και ο Πάνος στις ρυθμίσεις της κονσόλας που κατάφερε να βγάλει ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα καθώς μάλιστα η συναυλία κράτησε πάνω από 3 ώρες. Θεωρούμε ότι ήταν η κορυφαία στιγμή του φετινού Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων "Ίκαρος" και ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει ο κύκλος των καλοκαιρινών συναυλιών.

Την ημέρα της συναυλίας, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε εκτενώς με τον Παύλο για θέματα που αφορούν στην υπαρξιακή αναζήτηση, την ταυτότητά μας, την ανάγκη για μουσική και γενικότερα για δημιουργία. Μιλήσαμε επίσης για το Νίκο Ζούδιαρη αλλά και για …μανίτες. Μας διηγήθηκε πως προέκυψαν οι στίχοι που ξεκίνησε να γράφει ένα καλοκαίρι, πριν 15 περίπου χρόνια, στο Να (που μας είχε αναφέρει στη συνέντευξη. εδώ). Είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία που θα σας μεταφέρουμε όταν υπάρξει η κατάλληλη αφορμή. Χορηγός Επικοινωνίας της συναυλίας ήταν το ikariamag.gr

ikariamag.gr | από, για και με αφορμή την Ικαριά!

ikariastore banner