Προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο Ικαρίας από τις βροχοπτώσεις (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Εικόνες από την περιοχή Κακοπέρατος στον Ξυλοσύρτη.

Μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις στις 23-2-2015 είχαμε πολλές καταπτώσεις μπαζών σε όλη την έκταση του Επαρχιακού δικτύου. Σύμφωνα με την καταγραφή του Επαρχείου Ικαρίας:

Κατέπεσαν πρανή του Επαρχιακού δικτύου Αγ. Κήρυκος –Φάρος, άμεση ήταν η κινητοποίηση του Επαρχείου με μηχανήματα και το πρωί αποκατεστάθη πλήρως η κυκλοφορία.

Επίσης καταπτώσεις είχαμε στον δρόμο Αγ. Κήρυκος- Ξυλοσύρτη- Πλαγιά- Αγ Δημήτριο –Κοσσοίκια όπου είχαμε πτώσεις βράχων. Καταπτώσεις και στο χωριό Μηλιωπό και Πλωμάρι, τα μηχανήματα δούλευαν από τις 23 έως και τις 25 Φεβρουαρίου και έγινε αποκατάσταση.

Επίσης κατέρρευσε ένα τμήμα στο οδικό τμήμα που οδηγεί προς το χωριό Ξυλοσύρτη περιοχή Κακοπέρατος ένα τμήμα του τοιχίου έπεσε στην θάλασσα δημιουργώντας μεγάλο ρήγμα. Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Επαρχείου την νύχτα, έγινε σήμανση στο σημείο και την επόμενη ημέρα έγινε η καταγραφή της ζημιάς, το πρόβλημα πρέπει άμεσα να τακτοποιηθεί για να γίνει πλήρη  αποκατάσταση της βατότητας του Επαρχιακού δικτύου, ο Έπαρχος ζήτησε την έλευση μηχανικών από την Αντιπεριφέρεια για να καταγραφεί και να μελετηθεί ο τρόπος της άμεσης αποκατάστασης. Οι μηχανικοί έρχονται την Παρασκευή.

Εφιστάται η προσοχή των οδηγών στο συγκεκριμένο σημείο να μην αναπτύσσουν ταχύτητες διότι η επικινδυνότητα είναι πολύ υψηλή.     

ikariastore banner