Ο Σύλλογος «Ιωάννης Μελλάς» για τη θεατρική του δράση

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή έληξαν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014  οι παραστάσεις του θεατρικού Εργαστηρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ιωάννης Μελάς», οι οποίες διήρκεσαν τρεις ημέρες και παρουσιάστηκαν  στην  αίθουσα του Κουντουμά.

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Συλλόγου παρουσίασε πέντε μονόπρακτα έργα των Γ. Σκούρτη, Τ. Ουίλιαμς, Κ. Μουρσελά και αδελφών Κιντερο και αφορούσαν υπαρκτά προβλήματα εξουσίας της σημερινής κοινωνίας. Οι θεατές αναγνώρισαν και προβληματίστηκαν με τις διάφορες μορφές και τρόπους άσκησης εξουσίας που μπορεί να αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων σε επίπεδο προσωπικών, οικογενειακών και ευρύτερων κοινωνικών σχέσεων  και δομών.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του ikariamag: ΙΚΑΡΙΑ: Στην παράσταση "Παιχνίδια Εξουσίας"

Είναι η πέμπτη χρονιά που ο Πολιτιστικός Σύλλογος παρουσιάζει θεατρικές παραστάσεις, με υπεύθυνη για τη λειτουργία του Θεατρικού Εργαστηρίου την κ. Μαρία Μπινίκου και για πρώτη φορά με τη σκηνοθετική καθοδήγηση της κ. Βιργινίας Ανσάρα. Την ομάδα αποτελούν πάντοτε άτομα  με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για τη θεατρική διαδικασία,  εργάζονται  εθελοντικά  αλλά και υπεύθυνα και χωρίς κανενός είδους αντάλλαγμα ή αμοιβή. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος είχαμε νεοεμφανιζόμενους και πολύ ταλαντούχους ηθοποιούς οι οποίοι ήρθαν κοντά και συνεργάστηκαν άψογα με τους παλαιότερους, συστήνοντας  μια καλά οργανωμένη και συνεργάσιμη ομάδα. 

Τα σχόλια του κόσμου υπήρξαν θετικά τόσο για την επιλογή των κειμένων όσο και για τις αξιόλογες ερμηνείες. Ευχαριστούμε όλους όσους υποστήριξαν, ηθικά και υλικά,  τη λειτουργία του θεατρικού εργαστηρίου και το ανέβασμα των παραστάσεων και  θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας με ποιοτικές και ψυχαγωγικές δράσεις. 

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ιωάννης Μελάς»

ikariastore banner