O Έπαρχος στους κατοίκους Ικαρίας - Φούρνων για την πυροπροστασία

ΠΡΟΣ:
1.  Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου           
2.  Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Κηρύκου
3.  Πυροσβεστικό Σταθμό Ραχών  
4. Εθελοντικό Κλιμάκιο Αγίου Κηρύκου
5. Εθελοντικό Κλιμάκιο Ραχών
6. Αστυνομική Δ/νση Σάμου
7. Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου
8. Αστυνομικό Σταθμό Ευδήλου
9. Λιμενικό Σταθμό Αγίου Κηρύκου
10. Τ.ΕΘ. Αγίου Κηρύκου
11. Δήμο Ικαρίας
12. Αντιπεριφερειάρχη Σάμου
13. Βουλευτή Σάμου
14. Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ   
             
Εν’ όψη της νέας αντιπυρικής περιόδου πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούμε με σκοπό την περιφρούρηση του ίδιου μας του τόπου, της Ικαρίας μας και των Φούρνων. Καλώ όλους τους πολίτες σε μια αληθινή σταυροφορία προστασίας της Επαρχίας λόγω της αυξημένης βλάστησης εφέτος. Καλώ τους συλλόγους  να ενεργοποιηθούν όπως πάντα το πράττουν να καθαρισθούν οι περιοχές αρμοδιότητας τους και όπου νομίζουν ότι υπάρχει επικινδυνότητα στις περιοχές τους κατά την άποψή τους. Να υπάρχει, από τον κάθε έναν μας χωριστά, ευαισθησία στην άμεση πληροφόρηση προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία κάθε ύποπτου συμβάντος και στους εθελοντές μας.

Οι μελισσοκόμοι οι οποίοι δραστηριοποιούνται αυτόν τον καιρό με τα μελίσσια τους να διαθέτουν νερό για να σβήνουν τα θυμιατήρια που χρησιμοποιούν για τις κυψέλες, να μην χρησιμοποιούνται μηχανήματα που παράγουν σπινθηρισμούς, ούτε από πολίτες, ούτε από εργοτάξια και να αναφέρονται ύποπτα περιστατικά με περίεργες παρουσίες οχημάτων σε ύποπτες κατά την άποψη σας περιοχές και άμεσα να καταγράφονται τα νούμερα κυκλοφορίας και να ειδοποιείται το Αστυνομικό Τμήμα στο τηλ. 22750 22222. Κανένας να μην βάζει πυρκαγιά σε κτήματα για καθαρισμό και επίσης να μη χρησιμοποιούνται τα καζανάκια για να θερμαίνεται ζεστό νερό για τις ανάγκες των νοικοκυριών με καύση ξύλων, επίσης πολλοί διαθέτουν ξυλόφουρνους ή υπαίθριες ψησταριές, παρακαλούνται όλοι να μην χρησιμοποιούν αυτές τις δραστηριότητες τους.

Το Επαρχείο στο άμεσο χρονικό διάστημα θα κάνει καθαρισμό του Επαρχιακού δικτύου, κλαδοκοπή και επίσης θα μπούμε και σε δημοτικές οδούς όπου έχουν κλείσει σχεδόν και αυτό είναι αρμοδιότητα του Δήμου. Επίσης εντός των ημερών θα ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες βυτίων νερού ή υδροφόρων οχημάτων οι οποίοι έχουν καταγραφεί. Ιδιώτες και εργολάβοι να είναι σε ετοιμότητα.

Προσοχή στα δάση μας εσείς που κατοικείτε κοντά συστήστε ομάδες πυρασφάλειας και αστυνομεύσετε τις περιοχές μιας και υπάρχει απαγόρευση διαμονής ή επισκέψεων σε περιοχές κοντά στα δάση μας.

Να ενεργοποιηθούμε όλοι να έχουμε μια κοινή αναφορά μεταξύ μας, η πυροσβεστική υπηρεσία έχει τον κεντρικό συντονισμό και είναι υποχρέωση να συνεπικουρούμε όλοι στο έργο της, ο Δήμος και οι πολίτες, ο κυνηγετικός μας σύλλογος, οι περιπατητές και οι σύλλογοι τους και όσοι βρίσκονται καθημερινά στην ύπαιθρο. Καλώ την Αστυνομική μας Δ/νση, τον Στρατό, την Πυροσβεστική μας υπηρεσία και τους Συλλόγους Εθελοντών να αυξήσουν τις περιπολίες ανά τα νησιά και να κάνουν τακτικές ενημερώσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Είναι ιερή υποχρέωση και ευθύνη όλων μας και αν ακόμα κάτι, ο μη γένοιτο, συμβεί να ενεργοποιείται άμεσα το μεγαλείο που όλοι έχουμε μέσα στην ψυχή μας του εθελοντισμού και άμεσα με ότι μέσο έχουμε στην διάθεσή μας να είμαστε στον χώρο του συμβάντος. Εξάλλου οι Ικαριώτες και οι Φουρνιώτες ουκ ολίγες φορές έχουν διδάξει την αντίληψη του εθελοντισμού.  
          
Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ &ΦΟΥΡΝΩΝ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ  


    
 

ikariastore banner