Σε καιρούς σαν τους δικούς μας είναι ωραίο να διαβάζουμε ιστορίες αλληλεγγύης. Η αλληλεγγύη είναι μεγάλη λέξη. Μπορεί να αποτελεί τόσο ένα θεωρητικό, φιλοσοφικό θέμα, αλλά μπορεί να ενσαρκώνεται και σε πολύ συγκεκριμένα γεγονότα, όταν εμπλέκονται αφοσιωμένοι άνθρωποι. Και το αποτέλεσμα να είναι πάντα συγκινητικές ιστορίες.

Επανερχόμαστε στο παραπάνω σχετικό αίτημα μας , επισημαίνοντας την επικινδυνότητα που δημιουργείται για τους κατοίκους της περιοχής άνωθεν του οικισμού Κουντουμά, ο αδιέξοδος δρόμος που καταλήγει στα τελευταία σπίτια του οικισμού.

Κύριε Ραντά, αξιοπερίεργο είναι να με εγκαλείτε για κάτι που έχω πάρει απόφαση και να στέλνετε επιστολές όπου δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, και ψευδώς αναφέρετε ότι το έγγραφο το στείλατε στο Επαρχείο ενώ έως τώρα δεν έχει έρθει η επιστολή σας στην γραμματεία του Επαρχείου όπου θα είχαμε πρωτόκολλο εισόδου εγγράφου ενώ στείλατε την επιστολή στις 4/9/2015 και δεν ήρθε σε εμάς ενώ έχουμε 11 του μηνός σήμερα αλλά παρεμπιπτόντως η επιστολή σας έχει ήδη δημοσιευθεί και αναμένουμε.

Παρατηρήθηκε και κατεγράφη από το Πυροσβεστικό Σώμα και αποτυπώνεται στο Σχέδιο Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών Νομού Σάμου Νήσου Ικαρίας, τα σημεία υδροληψίας περιοχής ευθύνης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ραχών και σημεία υδροληψίας περιοχή ευθύνης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγίου Κηρύκου.

Ο ‘Έπαρχος μετά από συνεννόηση με τον Σύλλογο Εθελοντών Πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου διαθέτει το πυροσβεστικό όχημα του Επαρχείου στο εθελοντικό κλιμάκιο Αγίου Κηρύκου σε περίπτωση συμβάντος ανά την Επαρχία.

Τι πρέπει να προσέχετε για να αποτρέψετε την εκδήλωση πυρκαγιάς
Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών.
Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

Προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής προσώπων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας του Νομού Σάμου σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός

Εν’ όψη της νέας αντιπυρικής περιόδου πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούμε με σκοπό την περιφρούρηση του ίδιου μας του τόπου, της Ικαρίας μας και των Φούρνων. Καλώ όλους τους πολίτες σε μια αληθινή σταυροφορία προστασίας της Επαρχίας λόγω της αυξημένης βλάστησης εφέτος.

Όπως γνωρίζετε το 1993 θρηνήσαμε 13 ανθρώπους από την φωτιά που κατέκαψε το νησί μας και αυτές οι πληγές μας ακολουθούν σε κάθε μας βήμα, ο άδικος χαμός δεκατριών συνανθρώπων μας. Από τότε έχει οργανωθεί μια αντιπυρική περίοδος με πολύ προσοχή και την συμμετοχή του κόσμου και των εθελοντικών κλιμακίων μαζί πάντα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία

Την ανάγκη εκπόνησης μελέτης για τη διάνοιξη δρόμου, συνολικού μήκους 400 μέτρων. από την περιοχή Πουλάτο οικισμού Παναγιάς εώς την περιοχή άνωθεν του ΚΟυντουμά (τελευταία σπίτια χωριού), επεσήμανε με επιστολή του στην Περιφέρεια Β.Αιγαίου, τη Δασική Υπηρεσία Μυτιλήνης και το Δασονομείο Σάμου το Επαρχείο Ικαρίας – Φούρνων.

ikariastore banner