Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε την πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την «Προμήθεια εξοπλισμού αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών (πλημμύρες-πυρκαγιές)».

Με παρέμβασή του στην Ε.Ρα. Β. Αιγαίου, ο δήμαρχος Ικαρίας κ. Στ. Σταμούλους απευθύνει «έκκληση προς όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να σεβαστούν την ανάγκη μείωσης της σπατάλης του πόσιμου νερού.

Επανερχόμαστε στο παραπάνω σχετικό αίτημα μας , επισημαίνοντας την επικινδυνότητα που δημιουργείται για τους κατοίκους της περιοχής άνωθεν του οικισμού Κουντουμά, ο αδιέξοδος δρόμος που καταλήγει στα τελευταία σπίτια του οικισμού.

Κύριε Ραντά, αξιοπερίεργο είναι να με εγκαλείτε για κάτι που έχω πάρει απόφαση και να στέλνετε επιστολές όπου δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, και ψευδώς αναφέρετε ότι το έγγραφο το στείλατε στο Επαρχείο ενώ έως τώρα δεν έχει έρθει η επιστολή σας στην γραμματεία του Επαρχείου όπου θα είχαμε πρωτόκολλο εισόδου εγγράφου ενώ στείλατε την επιστολή στις 4/9/2015 και δεν ήρθε σε εμάς ενώ έχουμε 11 του μηνός σήμερα αλλά παρεμπιπτόντως η επιστολή σας έχει ήδη δημοσιευθεί και αναμένουμε.

Ο Σύλλογος εθελοντών πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου με επιστολή του (προς το Επαρχείο, την Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφέρεια Σάμου, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Σάμου, τον Δήμο Ικαρίας, το Πυροσεστικό Σώμα Σάμου & Ικαρίας και τα ΜΜΕ - 4/9/15) διαψεύδει την (22/7/15) επιστολή του Επάρχου Ικαρίας κ. Στέφανου Παμφίλη προς τα ΜΜΕ για τη διάθεση πυροσβεστικού οχήματος του Επαρχείου προς τον Σύλλογο Εθελοντών Αγ.Κηρύκου Ικαρίας καθώς και το έγγραφο (α.π.747) προς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες πυροσβεστικών κλιμακίων Αγ.Κηρύκου και Ραχών.

Παρατηρήθηκε και κατεγράφη από το Πυροσβεστικό Σώμα και αποτυπώνεται στο Σχέδιο Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών Νομού Σάμου Νήσου Ικαρίας, τα σημεία υδροληψίας περιοχής ευθύνης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ραχών και σημεία υδροληψίας περιοχή ευθύνης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγίου Κηρύκου.

Ο ‘Έπαρχος μετά από συνεννόηση με τον Σύλλογο Εθελοντών Πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου διαθέτει το πυροσβεστικό όχημα του Επαρχείου στο εθελοντικό κλιμάκιο Αγίου Κηρύκου σε περίπτωση συμβάντος ανά την Επαρχία.

Τι πρέπει να προσέχετε για να αποτρέψετε την εκδήλωση πυρκαγιάς
Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών.
Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

Προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής προσώπων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας του Νομού Σάμου σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος παρουσία του Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ Ταξιάρχου κ. Κώστα Μασούρα, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου Πύραρχου κ. Φώτη Δημαρέση, αξιωματικών της υπηρεσίας, αλλά και του συμβούλου Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργου Στάντζου και του στελέχους Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπνιά, υποδέχτηκε στη Σάμο τα 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CANADAIR και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα πληρώματά τους.

Σελίδες

ikariastore banner