O Έπαρχος Ικαρίας απαντά στον πρόεδρο εθελοντών Πυροσβεστική Αγ.Κηρύκου για τη διάθεση οχήματος

Κύριε Ραντά,
αξιοπερίεργο είναι να με εγκαλείτε για κάτι που έχω πάρει απόφαση και να στέλνετε επιστολές όπου δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, και ψευδώς αναφέρετε ότι το έγγραφο το στείλατε στο Επαρχείο ενώ έως τώρα δεν έχει έρθει η επιστολή σας στην γραμματεία του Επαρχείου όπου θα είχαμε πρωτόκολλο εισόδου εγγράφου ενώ στείλατε την επιστολή στις 4/9/2015 και δεν ήρθε σε εμάς ενώ έχουμε 11 του μηνός σήμερα αλλά παρεμπιπτόντως η επιστολή σας έχει ήδη δημοσιευθεί και αναμένουμε.

Τα φαξ του Επαρχείου περιέργως και εσείς δεν το γνωρίζατε ,μήπως υπάρχει σκοπιμότητα ερωτώ.

Αλλά το να διαψεύδετε τον Έπαρχο για την επιθυμία μου βοηθώντας το έργο της δασοπυρόσβεσης με αρκετές παρεμβάσεις μου και ειδικά για τους εθελοντικούς συλλόγους τις Επαρχίας μέσω της Περιφέρειας όπως και προχθές τα υλικά που πήρατε μέσω της Περιφέρειας είναι παράξενο και περίεργο.

Κύριε Ραντά για να μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους έχω να πω το εξής στις 22/7/2015 έκανα ένα έγγραφο προς τον εθελοντικό σύλλογο και την Πυροσβεστική  Υπηρεσία ενημερώνοντας ότι το Επαρχείο δηλαδή η Περιφέρεια διαθέτη το πυροσβεστικό όχημα του Επαρχείου στην διάθεση των εθελοντών πυροσβεστών και κάτω από τον κεντρικό επιχειρησιακό πρόσταγμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Επέλεξα τότε δύο επαγγελματίες εθελοντές τον Κύριο Μαρκάκη Κωνσταντίνο και τον πρόεδρο εθελοντών πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου Κύριο Χερουβή Ιωάννη οι οποίοι με πληροφόρησαν ότι ανέλαβε πρόεδρος στην θέση σας όταν αναχωρήσατε για την Γερμανία.

Τα εσωτερικά όμως αφορούν εσάς τα του συλλόγου σας, επιστρέψατε στο διάστημα που γινόταν οι νόμιμες διαδικασίες για να ανατεθεί στους οδηγούς εθελοντές το όχημα, εγώ Κύριε Ραντά δεν συμφώνησα τίποτα με εσάς, ούτε όχημα ακόμα στον σύλλογο σας χρέωσα

Όμως έπρεπε να γνωρίζετε ότι για να οδηγήσει κάποιος κρατικό υπηρεσιακό όχημα πρέπει να τηρούνται μερικές προϋποθέσεις και δικαιολογητικά και μετά εκδίδετε η άδεια με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης (και λέγετε έγκριση κατ’ εξαίρεση οδήγησης οχημάτων που ανήκουν στους ΟΤΑ Α και Β βαθμού )

Δημοσιεύω το σχετικό έγγραφο για να ενημερωθείτε  διότι αν νομίζατε ότι ένα όχημα το δίνουμε με  αυτόν τον τρόπο που υπονοείτε ή το παραχωρούμε  είστε γελασμένοι .

Εν πάση   περιπτώσει οι διαδικασίες  έχουν γίνει , το όχημα  θα χρεωθεί όπως  έχω αναφέρει στο έγγραφο μου στον εθελοντή επαγγελματία  οδηγό Κωνσταντίνο Μαρκάκη  του Γεωργίου και μόνο σε αυτόν. φυσικά πάντα κάτω από τον έλεγχο της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας .

Αυτό  το κάνουμε  για  το συμφέρον των Ικαριωτών να ενισχύουμε  τα εθελοντικά  πυροσβεστικά κλιμάκια, όπως αναλάβαμε να επισκευάσουμε  τον ασύρματο επικοινωνίας τον δεύτερο(2) που έχετε  , όπως πήρατε  τα ηλιακά  από την Περιφέρεια  στη Σάμο τον προηγούμενο μήνα, όπως  εγκρίναμε  πίστωση για την επισκευή  του  βυτιοφόρου που επισκευάσατε κ.λπ.

Ερωτώ όμως κ. Ραντά , γιάτι  δύο (2) πυροσβέστες  εθελοντές κ. Μαρκάκης  Κων/νος  και  κ.Μουλάς  Ευάγγελος , δεν υπέγραψαν  την  καταγγελτική σας  επιστολή προς  τον  Έπαρχο.

Γιατί   σπεύσατε  να  δημοσιεύσετε  αυτήν  την  γεμάτη  αχαριστία επιστολή σας στο διαδίκτυο για να με χαρακτηρίσετε  ανακόλουθο όπως λέτε , και πως  αναφέρετε ότι η δημοσίευση του Επαρχείου δεν υφίσταται; ενώ  υφίσταται, και  τελικά γιατί  δεν ήρθατε  στο Επαρχείο  για να ενημερωθείτε  για  το θέμα  όταν το προηγούμενο  χρονικό διάστημα με επισκεπτόσασταν για  ψύλλου πήδημα  στο γραφείο μου.

Επίσης  συνεδριάσατε  στην αίθουσα  συνεδριάσεων του Επαρχείου μια φορά  και φυσικά  μου λέγατε  τα αιτήματα  σας  προφορικά και στο κατά δυνάμει παρεμβαίνω σε όλα.  
Τώρα  προτρέξατε να πείτε  ότι είπα  ψέματα  και  είμαι  ανακόλουθος.

Κάτι  άλλο εξυπηρετείτε  κ. Ραντά όπου δεν  αφορά  κανέναν μας.

Εμείς  είμαστε και  θα είμαστε δίπλα  στους  εθελοντές  μας και  θα τους  στηρίζουμε  με κάθε  τρόπο.

Θεωρώ ατυχή την επιστολή σας, και δεν την βάζω δίπλα στο έργο των  εθελοντών πυροσβεστών .

Ψάξτε αλλού να βρείτε αυτό που ψάχνετε και  μην δηλητηριάζετε την σχέση  Περιφέρειας  με τον Εθελοντισμό , αυτό το δικαίωμα  δεν το έχετε  και  ούτε  με  ενδιαφέρουν οι κυκλοθυμικές σας  αντιλήψεις.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ& ΦΟΥΡΝΩΝ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

ikariastore banner