ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στις Μουσικές Αυλές της Ικαρίας

Αντίθετα στο ρεύμα των καιρών, με πολύ μεράκι κι αγάπη για τη μουσική, η Κίνηση Πολιτών Ραχών συνεχίζει για τέταρτη χρόνια τα μουσικά σεμινάρια. Οι δάσκαλοι φέτος είναι ακόμα περισσότεροι από πέρσι, οι συμμετέχοντες επίσης.

Το μεγάλο ενδιαφέρον είναι αυξημένο με τη συμμετοχή του Θανάση Παπακωνσταντίνου και των μελών της μπάντας του που διδάσκουν κι αυτοί. Γι αυτό το λόγο και τα σεμινάρια απλώθηκαν σε δύο βδομάδες. Την Τετάρτη 8 Ιουλίου, με το τέλος του μαθήματος, έδωσαν συναυλία. Ο αυλόγυρος του Αϊ-Γιάννη που έχει μετατραπεί ξανά σε μουσική αυλή ήταν ασφυκτικά γεμάτος και η διάθεση πολύ ανεβασμένη. Ο Παπακωνσταντίνου και η Ζαμάνη, σε μια "άτυπη" συναυλία, με χαλαρή διάθεση και πολύ κέφι, έστησαν ένα γλέντι για παρέα και όλοι πέρασαν καλά.

Η δεύτερη βδομάδα που ξεκινάει στις 13/7 είναι αφιερωμένη στη λαϊκή μουσική παράδοση. Κι εκεί, με το τέλος των μαθημάτων, οι καθηγητές θα παίζουν κομμάτια από τη δουλειά τους, με τη μορφή μικρών συναυλιών. Γι αυτό, αν βρίσκεστε κάπου κοντά, σας προτείνουμε να κάνετε μία βόλτα από τον Αϊ-Γιάννη και να γίνετε μέρος αυτής της παρέας των βιρτουόζων που αποτελείται από τους σπουδαιότερους μουσικούς στην Ελλάδα. Μ’ αυτόν τον τρόπο περνάτε καλά και στηρίζετε την Κίνηση Πολιτών για να μπορεί κι αυτή με τη σειρά της να μας προσφέρει ακόμα περισσότερα.

Διαβάστε τις συνεντεύξεις του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ikariamag το 2012 και το 2014.

ikariamag.gr
 

ikariastore banner