Μια απάντηση στην "υβριστική, ασυνάρτηρη και χωρίς νόημα επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου Ικαρίας"

10/3/2015

ΠΡΟΣ:
Περιφερειακό Σύμβουλο Ικαρίας, κ. Παμφίλη Στ.
ΚΟΙΝ:
Α) Υπουργείο Εσωτερικών,  Δ/νση Κρατικών Αυτοκινήτων
Β) Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, κα Χ. Καλογήρου
Γ) Τοπικά ΜΜΕ

Σε απάντηση της από 26/1/2015 υβριστικής, ασυνάρτητης και χωρίς νόημα επιστολής σου σαν περιφερειακός σύμβουλος (όχι έπαρχος, όπως παράτυπα αναγράφεσαι αφού δεν έχεις ακόμα οριστεί, εκτός και αν δεν έχει κοινοποιηθεί η απόφαση ορισμού σου) μέσω διαδικτύου, την οποία και επισυνάπτω για ενημέρωση της κοινής γνώμης, σου απαντάω τα παρακάτω, για αυτά που νομίζω ότι αφορούν το άτομό μου, για την κριτική που σου ασκώ, πάντα επώνυμα.

1. Ο ασφαλτοτάπητας του παραλιακού δρόμου Αγίου Κηρύκου, όπως τον ονομάζεις (ουσιαστικά ήταν επάλειψη), δεν καταστράφηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών (θαλασσοταραχής), αλλά από την εξαρχής πρόχειρη κατασκευή, όπως σου έχω απαντήσει επώνυμα και στο διαδίκτυο.

Την κύρια ευθύνη την έχετε εσείς που το σχεδιάσατε και όχι ο αρμόδιος εργολάβος που εκτέλεσε το έργο, αφού αυτές τις οδηγίες έλαβε και γι αυτό το έργο αμείφθηκε. Για το λόγο αυτό πρέπει να σας καταλογιστούν, εκτός τις πολιτικές που ούτως ή άλλως υπάρχουν, και άλλες ευθύνες για κακό σχεδιασμό και μελέτη δίχως να λάβετε υπ’ όψιν σας, εσύ και οι συμβουλάτορές σου, τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο σημείο.

2. Τα έργα εκτελούνται από τα προγράμματα και τα κονδύλια της προηγούμενης περιφερειακής διοίκησης, άσχετα αν αυτά εκτελούνται με προχειρότητα. Την νέα περιφερειακή διοίκηση θα την κρίνουμε αργότερα, ανάλογα με τα έργα που θα προγραμματίσει στο νησί μας.

Να σου πούμε μπράβο για ποιο λόγο; Γι αυτά που είσαι υποχρεωμένος να εκτελείς εφόσον γι αυτά αμείβεσαι; Μήπως δεν κατανοείς την έννοια της προσφοράς όπως υπερηφανεύεσαι στην επιστολή σου; Προσφέρουν στον τόπο και στην κοινωνία ανιδιοτελώς, δηλαδή χωρίς να είναι υποχρεωμένοι και χωρίς να αμείβονται (να πληρώνονται) πολίτες και φορείς, όπως π.χ. πολιτιστικοί σύλλογοι και μεμονωμένα άτομα, επώνυμα και ανώνυμα. Ευτυχώς στην κατηγορία της προσφοράς με αμοιβή (πληρωμή) ανήκετε λίγοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. βέβαια, για να μη σε (σας) αδικώ) προσφέρεις (προσφέρετε) κι εσείς αλλά μόνο στον εαυτό σας.

3. Εκτός των άλλων (της αμοιβής σου), είσαι και επιζήμιος για τον τόπο, επιβάλλοντας παράνομα ένα είδος χαρατσιού, να σου πληρώνουν δηλαδή οι άλλοι τα έξοδα κίνησης (μέρα και νύχτα)  του υπηρεσιακού οχήματος (καύσιμα, φθορές, σέρβις κλπ.) για προσωπική σου χρήση. Το υπηρεσιακό όχημα κινείται μόνο για λόγους υπηρεσίας κατόπιν γραπτής εντολής της περιφερειάρχη, καταγράφοντας στο δελτίο κίνησης ώρα αναχώρησης και επιστροφής, χιλιόμετρα και σκοπό.

4. Ο νόμος που ψηφίστηκε για την επανίδρυση των επαρχείων, Ικαρίας και άλλων, λέγει ρητά: «επανέρχεται η νομική ονομασία “Έπαρχος Νησιωτικής Περιφερειακής Ενότητας” αντί του “Περιφερειακού Συμβούλου”. Ο περιφερειάρχης θα μπορεί να ορίζει έπαρχο ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και αναθέτοντάς του ομοίως αρμοδιότητες.» Για να το καταλάβεις, ο έπαρχος δεν εκλέγεται αλλά απλώς ορίζεται ένας από τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους με απόφαση της περιφερειάρχη στον οποίο αναθέτει ορισμένες αρμοδιότητες (όχι ουσιαστικές). Τις αρμοδιότητες του έπαρχου (με τον παλαιό νόμοι) τις έχει ο αντιπεριφερειάρχης. Αυτά όσον αφορά τον έπαρχο, για να ξέρουμε τι λέμε. 

5. Όσο για το κουτί της Πανδώρας, εάν δεν γνωρίζεις τη σημασία του καλύτερα να το αφήσεις, δε σε συμφέρει.

6. Το μόνο που μπορώ να δω θετικά για σένα είναι δύο πράγματα:
Α) Την πρόταση που έκανες στην περιφέρεια να χορηγηθεί κτίριο στέγασης – δημιουργία παραρτήματος του ιδρύματος που θα δημιουργηθεί στη Σάμο από τον συμπατριώτη μας κ. Στεφανάδη, που οι ανεγκέφαλοι και με κομματικές παρωπίδες της Λαϊκής Συσπείρωσης το απέρριψαν.
Β) Την υποδοχή των Ρώσων δημοσιογράφων καθώς και την ανιδιοτελή προσφορά φιλοξενίας από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ΚΑΣΤΡΟ.

Σου συνιστώ λοιπόν να αφήσεις τις ύβρεις, τις συκοφαντίες και τα υπονοούμενα που σε χαρακτηρίζουν και να ασχοληθείς σοβαρότερα και χωρίς εμπάθεια με όλα εκείνα για τα οποία αμείβεσαι, δείχνοντας ταπεινότητα αλλά και λίγο σεβασμό.

Στην περιφερειάρχη κα Καλογήρου, στην οποία κοινοποιείται η παρούσα, απευθύνεται η παράκλησή μου, προσωπικά αλλά και για την κοινή γνώμη, να γνωστοποιηθούν τα έξοδα του υπηρεσιακού οχήματος (καύσιμα, σέρβις, φθορές, λάστιχα) από 1/9/2014 ως σήμερα, καθώς και το αντίστοιχο προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Πιστεύω να μην πας πάλι στην αστυνομία για εκφοβισμό. Θα κρίνω και θα επικρίνω πολιτικά κάθε δημόσιο πρόσωπο και τους παρακαθήμενους για τα έργα και τις πράξεις τους, μακριά όμως από την ιδιωτική και οικογενειακή τους ζωή. Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω είσαι υποχρεωμένος ως περιφερειακός σύμβουλος να προβάλεις και να εισηγείσαι στην περιφέρεια τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας.

Επίσης να σου θυμίσω ότι οι καλύτεροι φίλοι είναι αυτοί που λένε καλά λόγια για σένα όταν δεν είσαι παρόν. Ψάξε να τους βρεις και μέτρησέ τους. 

Αυτά προς το παρόν, θα επακολουθήσουν κι άλλα…

Σταμούλος Νικόλαος
Απόστρατος Αξ/κος Λ.Σ.
Άγιος Κήρυκος, Ικαρία

ikariastore banner