LIFO: Ικαρία - Επιστροφή στη φύση μας

Οι κάτοικοι της Ικαρίας ζούνε στο full! Το ποσοστό που ξεπερνά τα 90 χρόνια ζωής είναι 1% όταν ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 0,1%. Από τότε που αυτή η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου όλος ο κόσμος κάνει το γύρο του νησιού. Αφενός για να μάθουν το μυστικό της μακροζωίας, αφετέρου για να πάρουν μία μικρή δόση και να βελτιώσουν τα δικά τους ποσοστά.

Το ίδιο κάναμε και εμείς για να καταλήξουμε στο εξής: Η έλλειψη άγχους σε συνδυασμό με τις πανέμορφες εικόνες είναι η συνταγή για μία μακρά και ευτυχισμένη ζωή. Το οριστικό συμπέρασμα;... keep calm & visit Ikaria!

[...] Oλα θα κυλήσουν ομαλά σε ένα νησί που τα έχει όλα σε πλήρη αρμονία!

Αν φοβάστε πως το σοκ από τους έντονους ρυθμούς θα είναι μεγάλο κάντε μία πρώτη στάση στον Αρμενιστή. Μία παραλία που έγινε δημοφιλής για τη χρυσή άμμο της, τα όμορφα μαγαζιά, εστιατόρια και bars αλλά και για την δράση της. Κανό και άλλα θαλάσσια sports σας περιμένουν στην υπέροχη αυτή πλευρά του νησιού για να fullaρετε διασκέδαση.

Αν πάλι αναζητάτε κάτι πιο χαλαρό, η παραλία του Αι Γιώργη, μία σχετικά άγνωστη παραλία για πολλούς, είναι ένας πανέμορφος μικρός κολπίσκος με άμμο παντού, χωρίς ξαπλώστρες και φασαρία. Από την Παραλία Ανεφάντι, ως το Αυλάκι, τον Άγιο Κύρυκα και το Γυαλό με τα Ψαροκάικα θα βρείτε δεκάδες παραλίες, τουλάχιστον μία για κάθε διάθεση που θα σας μαγέψουν με τα κρυστάλλινα νερά και τις απίστευτες εικόνες.

Καλοκαίρι όμως δε σημαίνει μόνο παραλίες γι' αυτό μη χάσετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τους μικρούς θησαυρούς του νησιού. Φουλάρετε βενζίνη, πάρτε ένα χάρτη ανά χείρας ή ρωτήστε τους καλόκαρδους Ικαριώτες και ανακαλύψτε το Δρακόσπηλο αλλά και το Σπήλαιο Ιερό όπου σύμφωνα με το μύθο μεγάλωσε ο θεός Διόνυσος. Πολλά  είναι και τα λαογραφικά μουσεία του νησιού, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκης αλλά και το καταπληκτικό Μουσείο Ξυλόγλυπτης Τέχνης.

Για τους λάτρεις της φύσης οι επιλογές είναι εξίσου πολλές. Ας μη ξεχνάμε ότι η Ικαρία εχει περιοχές που περιλαμβάνονται στο δίκτυο Natura 2000. Σίγουρα προτείνουμε να επισκεφθείτε το δάσος Ράντη σε υψόμετρο 900m και να δείτε από κοντά το προστατευόμενο  είδος βελανιδιάς "Αριά" αλλά και τη γενικότερη φυσική ομορφιά ενός δάσος που αποτελεί το 23% της συνολικής δασικής έκτασης του νησιού. Οι εκβολές των ποταμών Χάλαρη και Μυρσώνα, η Λιμνοδεξαμενή Αγίου Κηρύκου αλλά και πολλά ακόμα φυσικά τοπία που θα ανακαλύψετε μόνοι σας θα σας αφήσουν μία υπέροχη εικόνα και σίγουρα θα σας βάλουν σε δράση για να συμβάλλεται στην προστασία των απειλούμενων περιοχών.

Η φύση του ανθρώπου είναι να ζει την κάθε στιγμή. Όσο και αν το ξεχνάμε στη καθημερινότητα υπάρχουν κάποιοι προορισμοί που ευτυχώς μας το θυμίζουν. [...]

 Απόσπασμα από την lifo.gr

ikariastore banner