Η Ικαρία στη Vogue Αυστραλίας

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και φαίνεται ατελείωτος (ναι, μόλις άρχισε, το ξέρουμε), αλλά στην Αυστραλία είναι μεσοκαλόκαιρο, ο ήλιος λάμπει, τα κοντομάνικα δίνουν και παίρνουν και τα μαγιώ είναι σε πρώτη ζήτηση. Ο καλύτερος χρόνος δηλαδή για να αποφασίσεις πού θα πας διακοπές. Και ακόμα καλύτερα, πού θα πας διακοπές σε λίγους μήνες από τώρα, όταν ο χειμώνας θα μετακομίζει από το βόρειο στο νότιο ημισφαίριο.

Σ’ αυτό το πνεύμα το Vogue Australia, ένα από μεγαλύτερα περιοδικά μόδας και Lifestyle παγκοσμίως, με τη βοήθεια της δημοσιογράφου Maria Paradisis, συγκέντρωσε μία λίστα με τις 15 ελληνικές παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κανείς. Κάποιες από αυτές είναι πασίγνωστες, άλλες κάπως λιγότερο, αλλά όλες πανέμορφες. Σ΄αυτή περιλαμβάνονται η Πλάκα και ο Μηλοπόταμος στο Πήλιο, οι Εγκρεμνοί, στη Λευκάδα, η Αγία Άννα της Αμοργού, το νησί της Πολυαίγου, η Βρίκα στους Αντίπαξους, ο Μύρτος στην Κεφαλλονιά, τα Βατερά της Λέσβου, το Κλέφτικο στη Μήλο, ο Άγιος Σώστης στη Μύκονο, το Λιβαδάκι στη Φολέγανδρο, το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, ο Μούρος στην Αμοργό και το Γαλάζιο στους Παξούς.

Όπως, είναι, ίσως, αναμενόμενο, από τη λίστα δεν λείπουν και οι Σεϋχέλλες στην Ικαρία! Τα γαλαζοπράσινα νερά και οι βράχινοι σχηματισμοί της παραλίας έχουν εδώ και καιρό γοητεύσει όλους τους επισκέπτες, ακόμα και αυτούς που έρχονται από την άλλη άκρη του κόσμου, χωρίς να πτοούνται από την μικρή ταλαιπωρία που χρειάζεται να υποστούν προκειμένου να φτάσουν έως εκεί.

Και τώρα πες. Δε θες ν’ αρχίσεις να ετοιμάζεσαι για το καλοκαίρι;

ikariamag.gr