Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και φαίνεται ατελείωτος (ναι, μόλις άρχισε, το ξέρουμε), αλλά στην Αυστραλία είναι μεσοκαλόκαιρο, ο ήλιος λάμπει, τα κοντομάνικα δίνουν και παίρνουν και τα μαγιώ είναι σε πρώτη ζήτηση. Ο καλύτερος χρόνος δηλαδή για να αποφασίσεις πού θα πας διακοπές. Και ακόμα καλύτερα, πού θα πας διακοπές σε λίγους μήνες από τώρα, όταν ο χειμώνας θα μετακομίζει από το βόρειο στο νότιο ημισφαίριο.

Η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τόσο στην έντυπη έκδοση της όσο και διαδικτυακά πραγματοποίησε συνέντευξη και αφιέρωσε ένα άρθρο της στο #ArteisErota, το Φεστιβάλ του ikariamag.gr που θα λάβει χώρα 21-24 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Μια από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες της Γαλλίας, η Le Monde, στο ένθετο Planete, δημοσίευσε πρόσφατα ένα αρκετά εκτεταμένο άρθρο, ενδεχομένως από τα πιο ενδιαφέροντα του είδους του, αφιερωμένο στην Ικαρία.

Με αυτόν τον τίτλο ο κυπριακός τηλεοπτικός σταθμός Capital TV και ο δημοσιογράφος, συμπατριώτης μας, Γιώργος Φωκιανός παρουσιάζουν ένα βίντεο-αφιέρωμα που καταγράφει τη ζωή, τα ήθη και έθιμα αλλά και την ιστορία από το νησί του Ικάρου.

Τελευταία, η Ικαρία γίνεται όλο και πιο γνωστή, όλο και πιο δημοφιλής. Ωστόσο, η γκάμα των πραγμάτων στα οποία οφείλει τη φήμη της είναι περιορισμένα, αν όχι και ελαφρώς ανακριβή: τα πανηγύρια, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, η έλλειψη άγχους και, εσχάτως, η μακροζωία των κατοίκων της. Ωστόσο, η Ικαρία είναι έχει πολλούς περισσότερους τρόπους να κερδίσει τους επισκέπτες και τους κατοίκους της.

Με τις Σεϋχέλλες Ικαρίας να αποτελούν εσχάτως μόνιμη αναφορά στα –παγκοσμίου ενδιαφέροντος- αφιερώματα των μέσων ενόψη καλοκαιριού, αυτή τη φορά ο Νας της Ικαρίας έρχεται να συμπεριληφθεί στο αφιέρωμα του Guardian για τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, τα αφιερώματα στην Ικαρία όλο και αυξάνονται, με τις ιστοσελίδες ανα τον κόσμο να παρουσιάζουν διάφορα αξιοθέατα και συνήθειες του νησιού. Σχεδόν σε όλα τα άρθρα, πρωτοκαθεδρία έχουν οι Σεϋχέλλες που καθηλώνουν με την ομορφιά τους τόσο τους συντάκτες όσο και τους επισκέπτες.

Το αγγλόφωνο ταξιδιωτικό “Greece is” το οποίο είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα, τους τουριστικούς της προορισμούς, τη γαστριμαργία, την κουλτούρα, την ιστορία και ό,τι άλλο θα μπορούσε να ενδιαφέρει τους επισκέπτες της, δημοσίευσε ένα άρθρο για την Ικαρία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Το αγγλόφωνο Best of Greece, το οποίο, όπως μαρτυρά και το όνομά του, είναι αφιερωμένο στην επιλογή και προβολή ό,τι καλύτερου έχει να προσφέρει η Ελλάδα ως ταξιδιωτικός προορισμός, αφιέρωσε ένα άρθρο του στις 10 πιο «μαγικές» παραλίες της Ελλάδας. Το Top10, λοιπόν, αποτελείται από τον Μπάλο και το Ελαφονήσι στην Κρήτη, το Βουτούμι στους Αντίπαξους, τον όρμο του Αγίου Παύλου στη Λίνδο της Ρόδου, το Σαρακίνικο στη Μήλο, το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, τους Πετανούς και τον Μύρτο στην Κεφαλλονιά, το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο και – φυσικά – τις Σεϋχέλλες στην Ικαρία.

Η λέξη Ουτοπία δεν απαντάται στην αρχαία ελληνική γραμματεία, είναι δημιούργημα του λόγιου και ουμανιστή της Αναγέννησης Τόμας Μωρ (1480-1553), καγκελάριου της Αγγλίας, ο οποίος συνέγραψε το 1515 μονογραφία με τίτλο "Ουτοπία" και την αφιέρωσε στον Ερασμο. Επηρεασμένος από τη διήγηση των ταξιδιών του Αμέρικο Βεσπούκι που εκδόθηκε το 1507, έχει ως ήρωά του τον Πορτογάλο Ραφαήλ Υθλόδαιο, έναν από τους 24 άνδρες που άφησε ο Βεσπούκι στο ακρωτήριο Φρίο. Αυτός υποτίθεται ότι ανακάλυψε τη νήσο Ουτοπία, κάπου μεταξύ Βραζιλίας και Ινδιών.

Σελίδες

ikariastore banner