Κυκλοφόρησε η Ανθολογία Ικάριων Ποιητών

Κόπος πολλών ετών και ιδιαίτερο μεράκι για την ποίηση από την επιμελήτρια, συγγραφέα και ποιήτρια, Ηρώ Τσαρνά – Κόχυλα, μαζί με το πείσμα και το σταθερό πολιτισμικό προσανατολισμό της Εταιρείας Ικαριακών Μελετών, οδήγησαν στην, προ ημερών, έκδοση μίας σπάνια συλλογής, της Ανθολογίας Ικάριων Ποιητών.

Στο βιβλίο αυτό των 415 σελίδων, μπορείτε να βρείτε θησαυρούς από τη δημοτική – λαϊκή ποίηση της Ικαρίας, ρίβες αλλά και προσωπική ποίηση Ικαρίων της ημεδαπής και της διασποράς.

Ο Ικαριακός Ύμνος, της Νικαριάς το Κάστρο, η Ρίβα της Λαγκάδας, τραγούδια του γάμου, του γλεντιού, ο Ικαριώτικος, χοροτράγουδα αλλά και πάρα πολλά προσωπικά ποιήματα Ικαρίων που αναμετρώνται με την πολύτιμη τέχνη του ποιητικού λόγου, κάθε μορφής, συνθέτουν ένα βιβλίο πραγματικό θησαυρό για κάθε βιβλιοθήκη Ικαριώτη αλλά και φίλου του νησιού.

Το βιβλίο, που είναι αφιερωμένο στην εκατοστή επέτειο της Ικαριακής Επανάστασης, θα παρουσιαστεί και στην Ικαρία τον προσεχή Αύγουστο ενώ μπορείτε να το αποκτήσετε με ηλεκτρονική παραγγελία από το εκδοτικό ράφι του ηλεκτρονικού «Ικαριακού Παντοπωλείου» πατώντας εδώ.

ikariamag.gr|από, για και με αφορμή την Ικαριά!
Ακολουθήστε μας σε twitter και Facebook

ikariastore banner