Στην ΕΡΤ Αιγαίου μίλησε ο κ. Χ. Ξενάκης πρόεδρος της Εταιρίας Ικαριακών Μελετών για την συνέχιση του στόχου της τοποθέτησης των 147 Δελφικών Παραγγελμάτων (σοφές εντολές που άφησαν στους Έλληνες οι σοφοί της Αρχαίας Ελλάδας), τα οποία έχουν χαραχτεί στον αντίστοιχο αριθμό μαρμάρινων πλακών 30Χ40 στο κεντρικό μονοπάτι του νησιού από το Δράκανο (ανατολικό άκρο) προς τον Κάβο Πάπα (δυτικό άκρο) συνολικού μήκους 70 χλμ.

Μία νέα έκδοση από την Εταιρεία Ικαριακών Μελετών έρχεται να εμπλουτίσει την ήδη σπουδαία εκδοτική της δραστηριότητα. Το βιβλίο του Αδαμάντιου Σαμψών: Ικαρία – Προϊστορία & Εθνοαρχαιολογία.

Η ιδέα της Εταιρείας Ικαριακών Σπουδών είναι να τοποθετηθούν τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα στην Ικαρία στο μονοπάτι από το ακρωτήριο Δράκανο μέχρι τον κάβο Πάπα με σκοπό την προώθηση της πεζοπορίας στην Ικαρία σε συνδυασμό με την παρατήρηση της φύσης σε μια φιλοσοφική διάθεση.

Κόπος πολλών ετών και ιδιαίτερο μεράκι για την ποίηση από την επιμελήτρια, συγγραφέα και ποιήτρια, Ηρώ Τσαρνά – Κόχυλα, μαζί με το πείσμα και το σταθερό πολιτισμικό προσανατολισμό της Εταιρείας Ικαριακών Μελετών, οδήγησαν στην, προ ημερών, έκδοση μίας σπάνια συλλογής, της Ανθολογίας Ικάριων Ποιητών.

Τα δελφικά παραγγέλματα είναι συλλογή αποφθεγμάτων που χαράχτηκαν στο ναό του Απόλλωνα, στο Μαντείο των Δελφών. Ο Επισκέπτης ή ο προσκυνητής μπορούσε να τα διαβάσει στον πρόσθιο τοίχο του πρόναου, στις παραστάδες της πύλης και στο υπέρθυρο του κυρίως ναού αλλά και στις στήλες που βρίσκονταν περιμετρικά.

ikariastore banner