“Ησυχία, γράφουμε”: Ηχογραφήσεις παραδοσιακής μουσικής στην Ικαρία

Από την πρώτη ημέρα του ikariamag, 4 χρόνια πριν, σκοπός μας ήταν να αναφερθούμε και να απευθυνθούμε στους δημιουργικούς ανθρώπους που ζουν, κατάγονται ή αγαπούν την Ικαρία. Έχοντας μπει πλέον σε νέα φάση και αναδεικνύοντας το σλόγκαν μας... από, για και με αφορμή την Ικαριά, επικεντρωνόμαστε πλέον στις προσπάθειες και τους ανθρώπους εκείνους που έχουν την ίδια ανάγκη. Κι έτσι ανακαλύπτουμε, προωθούμε ή και συμμετέχουμε - συνδημιουργούμε σε νέες ιδέες, απόπειρες και αναζητήσεις.

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε να σας παρουσιάσουμε μια τέτοια ιδιαίτερη προσπάθεια από το Ράδιο Ικαρία 87,6fm που ξεχωρίζει γιατί παραμένει ανήσυχο και σμίγει με καλαισθησία παραδοσιακούς και μοντέρνους ήχους, παράγοντας ενδιαφέρουσες εκπομπές ενημέρωσης, λόγου και μουσικής και εκπέμποντας ένα σύγχρονο ραδιοφωνικό στίγμα.

Η εκπoμπή «Επιστροφή στη ρίζα» λοιπόν και το Ράδιο Ικαρία 87,6 fm, εγκαινιάζουν και παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στην Ικαρία, ηχογραφήσεις Ικαριακής παραδοσιακής μουσικής.

Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η καταγραφή και διαφύλαξη ενός μεγάλου τμήματος της μουσικής παράδοσης του νησιού ως αρχειακό υλικό για τις επόμενες γενιές, αλλά και η διάδοση του παραδοσιακού μουσικού ιδιώματος της Ικαρίας.

Έτσι, ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες μουσικοί, άντρες και γυναίκες  του νησιού, από όλα τα μέρη της Ικαρίας, ηχογραφούν παραδοσιακά τραγούδια  με βιολιά, λαούτα, λύρες και τσαμπουνοφυλάκες, προσδιορίζοντας, ο καθένας με τον τρόπο του και σεβόμενος το παραδοσιακό ηχόχρωμα, τα τραγούδια που άκουγε μικρός, τα τραγούδια που του έμαθαν οι μεγαλύτεροι και τα τραγούδια που διασκέδαζαν τους χωριανούς και φίλους του σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ένα μεγάλος αριθμός μουσικών περνά από το στούντιο του Ράδιο Ικαρία 87,6 fm, ηχογραφώντας -και μιλώντας ενίοτε και ζωντανά- στην εκπομπή κάθε Δευτέρα 7 με 8 το απόγευμα. Μπορείτε να ακούσετε τις εκπομπές ζωντανά, πατώντας το εικονίδιο του σταθμού, στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας του ikariamag.gr.

Για επικοινωνία, απορίες, συμμετοχές, παρατηρήσεις ή ότι άλλο στα Τηλ: 697 6318325 & 697 4422320.

Το Ράδιο Ικαρία 87,6 θα κρατά μας ενήμερους για την πορεία αυτή της προσπάθειας μέσα από τη σελίδα του και από το ikariamag.gr

Καλές ηχογραφήσεις!

ikariamag.gr|από, για και με αφορμή την Ικαριά!
Ακολουθήστε μας σε twitter και Facebook

ΑΚΟΥΣΤΕ: Το ikariamag στο Ράδιο Ικαρία 87,6fm

ikariastore banner