Στα παιδικά μου χρόνια, την δεκαετία του πενήντα, δεν είχαμε “ράδιο” στο σπίτι. Στον Άγιο Κήρυκο είχε ένα ράδιο Telefunken ο Δήμος Ροπαλίδης, ράφτης, πόντιος φιλόσοφος, που αγαπούσε πολύ τα παιδιά. Το ραφείο του ήταν ένα είδος γιάφκας… Εκεί αφήναμε τα πηλήκια και τα παίρναμε μόνο όταν θέλαμε να πάμε στην πλατεία.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας η προϋπόθεση πρόσληψης συγκεκριμένου αριθμού υπαλλήλων, που προβλέπεται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τις νέες τηλεοπτικές άδειες. Το κατώτατο όριο των 20 υπαλλήλων ανά περιφερειακό κανάλι, λένε, αποτελεί κατάφωρη αδικία για πολλούς περιφερειακούς σταθμούς που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτό το κόστος, με βάση τα έσοδά τους.

Μια γνωστή ιστορία: το καλοκαίρι του 2013 η τότε κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ και φυσικά όλους τους Περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της. Η πλειοψηφεία των εργαζομένων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Βορείου Αιγαίου δεν σταμάτησαν να ενημερώνουν τους κατοίκους των νησιών μας όλο αυτό το διάστημα χωρίς να υπάρχουν πομποί σε αυτά, χρησιμοποιώντας το διαδύκτιο και φυσικά μέσω των μικροφώνων της ΕΡΤ open.

Το Ράδιο Ικαρία 87,6fm μας έχει συνηθίσει σε ξεχωριστές εκπομπές, με ποικιλία και διάθεση για ψάξιμο πέρα από τα δεδομένα, τόσο στον ενημερωτικό όσο και σε ψυχαγωγικό τομέα.

Από την πρώτη ημέρα του ikariamag, 4 χρόνια πριν, σκοπός μας ήταν να αναφερθούμε και να απευθυνθούμε στους δημιουργικούς ανθρώπους που ζουν, κατάγονται ή αγαπούν την Ικαρία. Έχοντας μπει πλέον σε νέα φάση, επικεντρωνόμαστε στις προσπάθειες και τους ανθρώπους εκείνους που έχουν την ίδια ανάγκη. Κι έτσι ανακαλύπτουμε, προωθούμε ή και συμμετέχουμε - συνδημιουργούμε σε νέες ιδέες, απόπειρες και αναζητήσεις.

Σου αρέσει το ραδιόφωνο και θέλεις μια ευκαιρία να κάνεις δική σου ραδιοφωνική εκπομπή; Κάθε Πέμπτη 8-10 το απόγευμα - 2 ώρες κάθε εβδομάδα, εισβάλουμε ειρηνικά στη χώρα των ερτζιανών, αλλά και του ίντερνετ που φαντάζει νέο, φρέσκο και προκλητικό.

Σε γνώριμα μέρη «βρεθήκαμε» σήμερα Τρίτη 3 Δεκεμβρίου όπου φιλοξενηθήκαμε στο αδελφό μέσο Ράδιο Ικαρία 87,6fm και στην ενημερωτική εκπομπή με τον Γιώργο Βιτσαρά. Μιλήσαμε για τις ημέρες σύγχρονης ικαριακής δημιουργίας στην Αθήνα που ξεκινούν μεθαύριο στο metamatic:taf για το αναλυτικό πρόγραμμα και την όλη μας προσπάθεια.

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 και το àrtεις; φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Travel Voice του Voice FM όπου είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το Φεστιβάλ, το περιεχόμενο και τον στόχο του αλλά και τη δράση του ikariamag.gr

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου το πρωί, το àrtεις; fest 2013 φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «στο στόμα του Νίκου» με τους Νίκο Ανδρίτσο και Νίκο Υποφάντη στον ΣΚΑΪ 100,3, χορηγό επικοινωνίας του àrtεις;.

Τρίτη 15 Μαϊου 2013: Συνέντευξη στο Ράδιο Ικαρία του κ. Λευτέρη Κόχειλα, Κτηνιάτρου και Δημοτικού Συμβούλου Ικαρίας, για τα θέματα της κτηνοτροφίας, του σφαγείου αλλά και των αυτόχθονων φυλών των ζώων της Ικαρίας.

Σελίδες

ikariastore banner