ΒΙΝΤΕΟ: Τσαμπουνοσύναξη 2016 στην Ικαρία (ΕΤ1: Το Αλάτι της γης)

«Μουσικό ταξίδι στην Ικαρία»

Η εκπομπή «Το Αλάτι της Γης» και ο Λάμπρος Λιάβας προτείνουν ένα γοητευτικό μουσικό ταξίδι στην Ικαρία.

Αφορμή η «Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών του Αιγαίου», που πραγματοποιήθηκε στο νησί στις 9-11 Σεπτεμβρίου, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 150 οργανοπαίκτες από 14 νησιά, με τσαμπούνες, σουραύλια, τουμπάκια, βιολιά και λαγούτα.

Το πρώτο μέρος της εκπομπής είναι αφιερωμένο στο Αιγαίο που αντιστέκεται κι επιμένει μέσα από τα πνευστά αρχέγονα όργανα, τα οποία όχι μόνο δε χάνονται αλλά περνάνε πλέον δυναμικά από την παλιά γενιά στη νεότερη! Παίζουν μουσικοί από τη Νάξο, Κύθνο, Τζια, Άνδρο, Μύκονο, Σέριφο, Ικαρία και Λέρο.
Το δεύτερο μέρος επικεντρώνεται στην πλούσια μουσική παράδοση της Ικαρίας, με ιδιαίτερη έμφαση στα τοπικά πανηγύρια και τον δημοφιλή καριώτικο χορό με τις διαφορετικές παραλλαγές του.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Μάκης και Σταμάτης Κουτσορνίθης (βιολί), Λευτέρης Πούλης-Σκάτζακας (βιολί), Παναγιώτης Χούτρας (βιολί), Βασίλης Παντελάδης (κιθάρα), Γιάννης Λούκος (κιθάρα), Γιάννης Κατσάφαρος (λαγούτο), Σταύρος Νικολαΐδης (λύρα, τσαμπούνα), Σιδερής Λιάρης (τσαμπούνα) και Νικόλας Κουντούπης (τραγούδι).

Το βίντεο το αλιεύσαμε από το youtube. Αν αντιμετωπίζεται πρόβλημα συγχρονισμού εικόνας και ήχου, δείτε την εκπομπή κατευθείαν από το webtv της ΕΡΤ.

ikariastore banner