Αυτό το Κάτι που χαμογελάει στις σκιές, μόλις χαμογέλασε και κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και της προτίμησης του κόσμου. Ο λόγος για το νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας Ηλία Φουντούλη «Κάτι χαμογελάει στις σκιές» από τις εκδόσεις Χρονικό που μόλις πήρε το Βραβείο Κοινού στον ετήσιο διαγωνισμό που διοργανώνουν τα Public.

Δε θυμάμαι πού πρωτογνωριστήκαμε με τον Ηλία. Δεν πάνε δα και τόσα πολλά χρόνια αλλά είναι που κάνει τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα. Δεν τον προλαβαίνεις. Από αρχισυνταξία σε εκπομπές μαγειρικής και stand up comedy μέχρι εκπομπές στο Youtube και συγγραφή. Και στο τελευταίο ακόμα, τη συγγραφή, πάλι τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα κάνει:

Mία εναλλακτική, ανατρεπτική και διασκεδαστική παρουσίαση, υπόσχεται ο Ηλίας Φουντούλης μιλώντας σήμερα στο ikariamag.gr, για το νεό του βιβλίο του «ΚΑΤΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΧΡΟΝΙΚΟ και θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 13 Μαρτίου και ώρα 21:00 στον χώρο του Public Café πλατεία Συντάγματος. Ο Ηλίας ασχολείται και με το Stand-up comedy γι’ αυτό και για το βιβλίου θα μιλήσουν και μια ομάδα γνωστών stand-up κωμικών ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Γιώργος Χατζηπαύλου. Όμως ο συγγραφέας διαβεβαιώνει το ikariamag.gr θα ειναι μία συμμετοχική παρουσίαση καθώς το κοινό δε θα μείνει με σταυρωμένα χέρια.

Η συγγραφή ήταν πάντα ο ουσιαστικότερος τρόπος έκφρασής μου. Έτσι, το 1997 ξεκίνησα να γράφω μικρές ιστορίες –διηγήματα, όπως έμαθα ότι λέγονται–, προσπαθώντας να τις κάνω τρομακτικές για τα δικά μου δεδομένα. Στην πορεία, μια ας πούμε «κωμική φλέβα» που προϋπήρχε μέσα μου άρχισε να χτυπάει πιο έντονα. Άρχισα να ασχολούμαι με το stand up comedy, και ο τρόπος γραφής άλλαξε εντελώς.

Ο Ηλίας Φουντούλης κατάγεται από την Ικαρία και ασχολείται με τη μαγειρική τόσο στην παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών όσο και στον τύπο. Ίσως τον έχετε διαβάσει στις ελεύθερες πτήσεις του ikariamag.gr ή σε κάποιο από τα Stand-up comedy που κάνει.

Προσκεκλημένος της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» και των δημοσιογράφων Ρένιας Τσιτσιμπίκου και Πέτρου Κουμπλή ήταν σήμερα ο Ικαριώτης Ηλίας Φουντούλης για να παρουσιάσει το βιβλίο του για το Ελληνικό Γιαούρτι.

Εν αρχή ήταν (με τυχαία σειρά) ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, o Σίλας Σεραφείμ, οι αδερφοί Παπαγεωργίου, ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ο Δημήτρης Δημόπουλος, ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, οι Νύχτες Κωμωδίας της Λουκίας Ρικάκη που έφυγε από κοντά μας πριν τρία χρόνια, η Κατερίνα Βρανά που είναι ‘καινούργια’ στην Ελλάδα, αλλά παλιά στο stand-up.

O Ηλίας Φουντούλης μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για το γνήσιο ελληνικό γιαούρτι στο νέο του βιβλίο ‘’the real greek yogurt book’’ και μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο του προϊόντος, από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα!

Το Ικαριακό Παντοπωλείον στήθηκε από νωρίς στη φιλόξενη ζεστή αυλή του Spiti Cocktail Bar στο Χαλάνδρι! Και είχε όλα τα καλά από την ικαριακή γη, τα οποία μπορείτε να βρείτε ηλεκτρονικά στο ikariastore.gr

O Ικαριώτης Ηλίας Φουντούλης μιλά στο ikariamag για το νέο του βιβλίο «The Real Greek Yogurt Book”, τις… γιαουρτένιες αναμνήσεις του από την Ικαρία και την άλλη του αγάπη, το Stand up Comedy.

Σελίδες