ΚΑΤΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ: Το νέο βιβλίο του Ικαριώτη Ηλία Φουντούλη

Δεκαεπτά παράξενες, ατμοσφαιρικές, χιουμοριστικές, ενοχλητικές, σκοτεινές ιστορίες για όσους και όσα χαμογελούν στις σκιές.

Ο Ηλίας Φουντούλης κατάγεται από το Φουντουλάτο του Καραβοστάμου, ξεφθινοπωριάζει στον Άγιο Κήρυκο και ξεχειμωνιάζει στα τροπικά και κοσμοπολίτικα Πατήσια. Λατρεύει να γράφει αλλά τα τελευταία 33 χρόνια δε μπορεί να καταλήξει στο στυλ που τον εκφράζει περισσότερο, καθώς είναι μόνιμα τριχασμένος ανάμεσα σε κωμωδία, τρόμο και μαγειρική. Έτσι περιγράφει ο Ηλίας τον εαυτό του στις ελεύθερες πτήσεις του που γράφει στο ikariamag.gr. Διαβάστε τη συνέντευξη του στο ikariamag.gr με αφορμή το 1ο του βιβλίο, The Real Greek Yogurt Book.

Το Κάτι χαμογελάει στις σκιές είναι το δεύτερο βιβλίο του και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΧΡΟΝΙΚΟ. Μάλιστα είναι στα ευπώλητα, στα βιβλιοπωλεία των καταστημάτων Public
ΒΗΜΑ της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου 2016.

Ο Ηλίας Φουντούλης σε Stand up Comedy "Ίκαρε, όχι στα ψηλά παιδί μου" στο àrtεις; 2013 που διοργάνωσε το ikariamag.gr

Όπως ο ίδιος ο συγγραφέας γράφει στον πρόλογο: «Η συγγραφή ήταν πάντα ο ουσιαστικότερος τρόπος έκφρασής μου. Έτσι, το 1997 ξεκίνησα να γράφω μικρές ιστορίες –διηγήματα, όπως έμαθα ότι λέγονται–, προσπαθώντας να τις κάνω τρομακτικές για τα δικά μου δεδομένα. Στην πορεία, μια ας πούμε «κωμική φλέβα» που προϋπήρχε μέσα μου άρχισε να χτυπάει πιο έντονα. Άρχισα να ασχολούμαι με το stand up comedy, και ο τρόπος γραφής άλλαξε εντελώς. Κάπου εκεί λοιπόν, το μυστήριο η ειρωνεία, η τραγωδία, ο σαρκασμός και ο φόβος άρχισαν να παλεύουν με το γέλιο, το χιούμορ και την εύθυμη διάθεση, μεταξύ τους αλλά κυρίως μέσα μου, για την επικράτηση. Κάτι που συνέβαινε καιρό, μια ανούσια μάχη για την καθολική κυριαρχία μίας από τις δύο επιλογές, ώσπου αποφάσισα ότι δεν χρειάζεται να υπάρξει νικητής. Και οι δύο πλευρές μπορούν να συμπορεύονται, να συμβαδίζουν και, χέρι χέρι, να συμβάλλουν στην ψυχαγωγία του αναγνώστη. Έτσι, προέκυψε το Κάτι χαμογελάει στις σκιές, μια συλλογή από 17 ιστορίες γραμμένες σε διάστημα 20 χρόνων. Ιστορίες παράξενες, σκοτεινές, πικρές, αηδιαστικές, υφάλμυρες, ιστορίες που διαβάζεις και δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις. Αλλά, κυρίως, ιστορίες των οποίων οι σελίδες γυρνούν γρήγορα και ευχάριστα προς το τέλος. Έτσι κι αλλιώς, σημασία δεν έχει ο προορισμός, σημασία έχει… να μην είσαι κοινότοπος.”

Ευχόμαστε καλοτάξιδο!

ikariamag.gr

ikariastore banner