ΗΛΙΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Ένας Ικαριώτης στη Νέα Γενιά του Ελληνικού Stand-up Comedy

Ο Ηλίας Φουντούλης κατάγεται από το Φουντουλάτο Ικαρίας, συχνάζει στις ελεύθερες πτήσεις του ikariamag.gr, συμμετείχε στο 2ο àrtεις; | Ημέρες Σύγχρονης Ικαριακής Δημιουργίας στην Αθήνα που διοργάνωσε το περιοδικό μας και πρόσφατα έβγαλε το 1ο βιβλίο με θέμα το ελληνικό γιαούρτι, το παρουσίασε στο χριστουγιεννιάτικο 2μερο του ikariamag στην Αθήνα ενώ μας παραχώρησε και συνέντευξη  την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Κείμενα: Ηλίας Αναστασιάδης
Φωτογραφίες: Μενέλαος Μυρίλλας

Εν αρχή ήταν (με τυχαία σειρά) ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, o Σίλας Σεραφείμ, οι αδερφοί Παπαγεωργίου, ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ο Δημήτρης Δημόπουλος, ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, οι Νύχτες Κωμωδίας της Λουκίας Ρικάκη που έφυγε από κοντά μας πριν τρία χρόνια, η Κατερίνα Βρανά που είναι ‘καινούργια’ στην Ελλάδα, αλλά παλιά στο stand-up. Οι περισσότεροι εξ αυτών συνεχίζουν να χαρίζουν τα φώτα τους και το γέλιο, αλλά αμφιβάλλω αν προέβλεπαν δέκα χρόνια πίσω ότι η ελληνική stand-up σκηνή θα έχει τόσο πολύ και καλό κόσμο μαζεμένο. Με τη βοήθεια του ηγέτη αυτής της νέας γενιάς, Λάμπρου Φισφή (δεν το λέει ο ίδιος το ‘ηγέτης’, το λένε όλοι οι άλλοι), συγκεντρώσαμε δεκαπέντε από τους καλύτερους νέους κωμικούς.

Από τον Λάμπρο Φισφή μέχρι τη Χρύσα Κατσαρίνη, αυτοί είναι οι 14 κύριοι και η 1 κυρία που χρειάζονται μόνο ένα μικρόφωνο για να σε κάνουν να κλάψεις απ‘ τα γέλια. Τους φέραμε στο Rabbit Hall και τους ζητήσαμε να φωτογραφηθούν με το πιο αστείο αντικείμενο που υπάρχει στο σπίτι τους. (Όχι, δεν θα τους βάζαμε να μας πουν ένα αστείο, είμαστε στοιχειωδώς πιο meta απ’ αυτό). Το κόνσεπτ υπηρετήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τους κωμικούς. Ένας έφερε τον πατέρα του.

ΗΛΙΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ
Δυο λόγια για τον Ηλία: Από τους μεγαλύτερους σε ηλικία νέους κωμικούς γιατί τώρα του ήρθε. Άπειρα κολλημένος με τη δεκαετία του ‘80. Το ξύλο το βρήκε σε μια παραλία στη Μήλο. Τελικά αποφάσισε να μας μιλήσει για το Τ-shirt με τον τιτάνα David. Ο Ηλίας είναι γνωστός σεσημασμένος food editor σε πολύ γνωστά έντυπα.

Γιατί έφερε τον David Hasselhoff μαζί: “Θαυμάζω τον Hasselhoff γιατί τον έχω δει και ως Μάικλ Νάιτ και ως Μιτς Μπιουκάναν και ως τύπο που σέρνεται στα πατώματα στα καζίνο του Λας Βέγκας τρώγοντας χτεσινό μπέργκερ. Είναι ίνδαλμα. Αν μπορούσα να έχω και παπούτσια και παντελόνι και σώβρακο Hasselhoff, θα τα είχα αγοράσει”.

Πού θα σε κάνει να γελάσεις: - Το Σάββατο 14/3 θα βρίσκεται στην παράσταση του Γ. Χατζηπαύλου στο Μ. Κακογιάννης. - Την Κυριακή 15/2 θα παίξει στο Delight και στο LDraft. - Την Τετάρτη 25/2 θα βρίσκεται στο Open Mic του Λάμπρου Φισφή στο Θέατρο Άβατον.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα στο oneman.gr