«Ικαριώτικες μέρες 2016 στις Βρυξέλλες» - Aπολογισμός

Αγαπητά μέλη, εθελοντές και φίλοι της Ικαρίας,

Ευτυχισμένο το Νέο Ετος 2017

Σας ευχόμαστε αυτή η καινούργια χρονιά να είναι γεμάτη ευκαιρίες για να συναντιώμαστε, με πλούσιες εκδηλώσεις και δραστηριότητες γύρω από το νησι μας, που θα γίνοντε ή εδώ στις Βρυξέλλες ή στην Ικαρία.

Έχουμε ήδη μερικές ιδέες για μελλοντικές δραστηριότητες, αλλά πριν μιλήσουμε για το μέλλον, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τα αποτελέσματα των «Ικαριώτικων ημερών 2016», που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα σχόλια που έχουμε από όσους ήρθαν στο Φεστιβάλ μας είναι πολύ θετικά και κυρίως των Ικαριωτών που έκαναν το ταξίδι απο την Ικαρία για να μας τίμησουν με την παρουσία τους.

Έτσι μπορούμε να πούμε ότι άξιζε τον κόπο όλη η προκαταρκτική δουλειά που έγινε για να στηρίξει και να υποστηρίξει  το Φεστιβάλ μας,

Περίπου 500 άτομα παρευρέθηκαν στις διάφορες εκδηλώσεις μας και περισσότερα από 250 άτομα ήρθαν να χορέψουν και να διασκεδάσουν στο Πανηγύρι μας και ζήσαν το πνεύμα και την ατμόσφαιρα των παραδοσιακών πανηγυριών που γνωρίζουμε και αγαπάμε τόσο πολύ στην Ικαρία μας

Ήμασταν ευτυχείς, φέτος, που καταφέραμε να φέρουμε περισσότερα τοπικά προϊόντα που εκτιμήθηκαν πάρα πολυ.

Για όσους δεν πρόλαβαν υπάρχουν ακόμα μερικά  λουκούμια, κρίταμο και γλυκά του κουταλιού Τεσκου, καθώς και Φωκιανό κρασί.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να αγοράσετε προϊόντα και να συμβάλλετε έτσι, περισσότερο στην ενίσχυση των εσόδων μας,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μαζί σας τα οικονομικά αποτελέσματα των «Ικαριώτικων ημερών 2016»   
‘Οπως ήδη αναφέρθηκε, τα έσοδα από τις εκδηλώσεις θα είναι πλήρως αφιερωμένα σε κοινωνικά έργα στην Ικαρία. Ειδικά φετος θα υποστηριχθεί η οργάνωση που παρέχει φροντίδα στο σπίτι για τους ηλικιωμένους. Είμαστε σε επαφή με την σχετική οργάνωση και θα σας κρατάμε ενήμερους για τις εξελίξεις στο θέμα αυτό.

Πέρα από τα μετρήσιμα οικονομικά αποτελέσματα, μια σημαντική εργασία έχει γίνει στο επίπεδο της προώθησης του νησιού μας στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, αλλά και στο ευρύτερο κοινό. Πολλοί άνθρωποι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να επισκεφθούν το νησί.

Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι οι πωλήσεις του CD της παραδοσιακής μουσικής της Ικαρίας έχει δημιουργήσει ένα κέρδος 300 € και συνέβαλε στη δημιουργία δημόσιας μουσικής βιβλιοθήκης, η οποία θα στεγάσει έρευνα και καταγραφές  της παραδοσιακής μουσικής της Ικαρίας  (ένα εθελοντικό έργο αφιερωμένο στη διατήρηση του μουσικού πολιτισμού της Ικαρίας).

Θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας το 2017 για τη στήριξη έργων που θα έχουν ευρύ αντίκτυπο σε ολόκληρο τον πληθυσμό του νησιού.

Και φυσικά, πάλι εμείς θα οργανώσουμε ένα πανηγύρι που μάλλον θα γίνει μέσα Νοεμβρίου του 2017.

Θα πραγματοποιηθούν όμως εν τω μεταξύ και άλλες δραστηριότητες.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δραστηριότητές μας, ακολουθήστε μας στο Facebook ή στην ιστοσελίδα μας ή γράψτε στο e-mail: friendsofikariabxl@gmx.com

Ίσως ακόμη να θελήσετε να γίνετε μέλος με ετήσια εισφορά 10 ευρώ.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Με εκτίμηση
Οι φίλοι της Ικαρίας

ikariastore banner