Έχουμε ήδη μερικές ιδέες για μελλοντικές δραστηριότητες, αλλά πριν μιλήσουμε για το μέλλον, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τα αποτελέσματα των «Ικαριώτικων ημερών 2016», που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα σχόλια που έχουμε από όσους ήρθαν στο Φεστιβάλ μας είναι πολύ θετικά και κυρίως των Ικαριωτών που έκαναν το ταξίδι απο την Ικαρία για να μας τίμησουν με την παρουσία τους.

Για μία ακόμα χρονιά ο Σύλλογος Φίλων Ικαρίας στις Βρυξέλλες διοργάνωσε τις Ημέρες Ικαρίας στις Βρυξέλλες φιλοξενώντας ικαριώτες δημιουργούς και παραγωγούς, προβάλλοντας το νησί μας και συγκέντρωσε χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς στην Ικαρία. Το ikariamag βρέθηκε στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσει τις Ημέρες Ικαρίας και να γνωρίσει τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τη διοργάνωση.

Για μία ακόμα χρονιά ο Σύλλογος Φίλων Ικαρίας στις Βρυξέλλες διοργανώνει τις Ημέρες Ικαρίας στις Βρυξέλλες φιλοξενώντας ικαριώτες δημιουργούς και παραγωγούς, προβάλλοντας το νησί μας και προσφέροντας τα έσοδα της διοργάνωσης σε φιλανθρωπικούς σκοπού στην Ικαρία.

Μερικοί από σας θυμούνται ακόμα τα νέα του Νοεμβρίου 2015: από τις 4 μέχρι τις 8 Νοεμβρίου οι πρώτες Ικαριώτικες ημέρες οργανώθηκαν στις Βρυξέλλες με σκοπό να συγκεντρώσουν δωρεές προκειμένου να υποστηρίξουν κοινωνικές εργασίες στην Ικαρία. Μια από αυτές τις δωρεές προοριζόταν για την απόκτηση και τη μεταφορά ενός συστήματος υπερήχων που είναι απαραίτητο για το νοσοκομείο της Ικαρίας.

Ως περίληψη μπορούμε να σημειώσουμε, ότι η ιδέα της οργάνωσης «Ικαριώτικες μέρες στις Βρυξέλλες» είχε πολλαπλό αποτέλεσμα. Το πιο σημαντικό: εκείνοι, που συνέβαλαν στις εκδηλώσεις, ενήργησαν σε μια κοινή βάση και σύμφωνα με το πνεύμα που έχουν μάθει στην Ικαρία ότι η συνεργασία, ή αλληλοβοήθεια και ο εθελοντισμός έχουν πάντα τα καλλίτερα αποτελέσματα για τη βελτίωση της κοινωνίας.

Κάθομαι στον καναπέ σιγοπίνοντας ένα τσίπουρο. Οι σταγόνες βροχής στο παράθυρό μου είναι μια τέλεια υπόκρουση για μια γκρίζα νύχτα του Νοεμβρίου. Θα προσπαθήσω να επικεντρωθώ σε αυτό το λευκό φύλλο χαρτιού. Μου ζητήθηκε να γράψω κάτι για τις «Ικαριώτικες μέρες στις Βρυξέλλες", κάτι προσωπικό, κάποια σημαντική μου εμπειρία.

Το 4ήμερο εκδηλώσεων "Ημέρες Ικαρίας στις Βρυξέλλες" ολοκληρώνεται σήμερα. Οι εκδηλώσεις άρχισαν στις 4 και 5 Νοέμβρη με τη «Γευσιγνωσία καριώτικου φαγητού» που προετοίμασε η Ελένη Καρίμαλη από την Πηγή Ικαρίας.