ΙΚΑΡΙΑ: Στην εκδήλωση της Φιλαρμονικής για το Πολυτεχνείο

«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» είναι το σύνθημα που συνεχίζει να ακούγεται σε κάθε επέτειο του Πολυτεχνείου. Σήμερα όμως παίρνει νέα διάσταση. Μας παίρνουν το ψωμί, η παιδεία καταρρέει, ενώ τελευταία και η ελευθερία μας τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση σε προσωπικό και σε εθνικό επίπεδο.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δίνει και το μήνυμα της ελπίδας, το κοινό μέτωπο και οι αγώνες είναι πάντα αποτελεσματικοί. Η 17η Νοεμβρίου είναι μέρα για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, για να προβληματίζονται όλοι.

Αυτή τη μέρα διάλεξε η Δημοτική Φιλαρμονική Ικαρίας με τη λαϊκή της ορχήστρα, για να τιμήσει τους ήρωες και να μας ταξιδέψει μουσικά με πραγματικά μεγάλα τραγούδια.

Η πρόσκληση ήταν για το βράδυ του Σαββάτου στη μεγάλη αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου του Αγίου. Γέμισε ασφυκτικά, υπήρχαν όρθιοι,  ενώ πολλοί που δε χωρούσαν καν να μπουν, απόλαυσαν το πρόγραμμα της εκδήλωσης από τον πεζόδρομο. 15 τραγούδια και 4 ποιήματα συγκίνησαν τους ακροατές αλλά έδειξαν, για μια ακόμη φορά, τη διαρκή προσπάθεια και το εξελισσόμενο επίπεδο όλων των παιδιών που συμμετέχουν.

ikariamag.gr

ikariastore banner