Η πιο πολυαναμενόμενη και ρομαντική πανσέληνος της χρονιάς, αυτή του Αυγούστου, φέτος μας έρχεται νωρίς, στην εκπνοή της πρώτης κιόλας εβδομάδας του. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εφορία Αρχαιοτήτων τη γιορτάζουν ανοίγοντας μνημεία, μουσεία και μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και φιλοξενώντας πάνω από 100 εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 ολοκληρώθηκε στον Άγιο Κήρυκο με επιτυχία το τριήμερο μουσικό σεμινάριο στο οποίο συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Ικαρίας με πρωτοβουλία του αρχιμουσικού κ. Σπύρου Μανταλά.

Μετά τη δοξολογία των Θεοφανίων και τη ρίψη του σταυρού στη θάλασσα του Αγίου Κηρύκου, ακολούθησε, η καθιερωμένη πια, συναυλία της Φιλαρμονικής Ικαρίας.

Μέσα από τις φωτογραφίες δεν μπορείς να ακούσεις ή να "νιώσεις" μια ζωντανή μουσική εκδήλωση. Μεταφέρεις απλώς ένα κλίμα μιας ξεχωριστής βραδιάς από τα μέλη της λαϊκής ορχήστρας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ικαρίας, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου που έγινε το Σάββατο το βράδυ στην κάτω αίθουσα του παλιού δημαρχείου στον Αγ. Κήρυκο.

Ο Σύλλογος Φίλων της Φιλαρμονικής αλλά και οι άλλοι φίλοι που την υποστηρίζουν αδιάλειπτα βρίσκονταν στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου από νωρίς το μεσημέρι για να στήσουν τον εξοπλισμό και να προετοιμαστούν για τη μεγάλη συναυλία που δόθηκε το βράδυ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Ικαρίας και ο αρχιμουσικός Σπύρος Μανταλάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τους υπεύθυνους του ηλεκτρονικού περιοδικού ikariamag.gr και τον Γιάννη Κέφαλο για την προσφορά του βιβλίου «Ελεύθερες Πτήσεις – από, για και με αφορμή την Ικαριά» και του ημερολογίου Terra Ikaria σε όλα τα παιδιά της Φιλαρμονικής .

Η τελευταία Κυριακή των Αποκρεών έφερε χρώμα αλλά και πολύ κόσμο στην πλατεία του Ευδήλου, για το καθιερωμένο πλέον, καρναβάλι (δείτε εδώ). Οι εκδηλώσεις όμως δεν τελείωσαν εκεί. Το βράδυ συνεχίστηκαν στον Άγιο Κήρυκο με μουσική εισαγωγή. Η Φιλαρμονική άρχισε να μας ζεσταίνει στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου με διασκευές γνωστών τραγουδιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Ικαρίας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει και δημόσια όλους τους φίλους και συμπαραστάτες της Φιλαρμονικής που βοήθησαν με διάφορους τρόπους στην πραγματοποίηση των εμφανίσεων και των εκδηλώσεων της κατά το περασμένο έτος 2012.

Οι καλικάντζαροι, αφού μας έκλεψαν όλα τα φοινίκια, ξαναγύρισαν στα έγκατα της γης διωγμένοι από τον αγιασμό των υδάτων που τελέστηκε σε όλη την Ικαρία.

«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» είναι το σύνθημα που συνεχίζει να ακούγεται σε κάθε επέτειο του Πολυτεχνείου. Σήμερα όμως παίρνει νέα διάσταση. Μας παίρνουν το ψωμί, η παιδεία καταρρέει, ενώ τελευταία και η ελευθερία μας τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση σε προσωπικό και σε εθνικό επίπεδο.

Σελίδες

ikariastore banner