ΙΚΑΡΙΑ: Στην παράσταση «Παιχνίδια Εξουσίας»

Το τριήμερο που πέρασε (14-16 Φεβρουαρίου) είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε επί σκηνής τη θεατρική ομάδα Παντός Καιρού που με την υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγου Ιωάννης Μελάς μας παρουσίασε τα Παιχνίδια Εξουσίας, μία σειρά από μονόπρακτα.

Το Παιχνίδια Εξουσίας υπάρχει και ως ολοκληρωμένο έργο ενός Kαταλανού συγγραφέα και είναι ένα σύγχρονο πολιτικό - κοινωνικό θρίλερ. Τα παιδιά της ομάδας επέλεξαν αυτόν  το γενικό τίτλο για τα έργα των Σκούρτη, Μουρσελά, Ουίλιαμς κ.ά. επειδή όλα τους πραγματεύονται τις διάφορες μορφές εξουσίας,  όπως εκείνη του γονέα προς το παιδί, του εργοδότη προς στον εργαζόμενο, αυτή που συχνά αναπτύσσεται μεταξύ των συζύγων ή την εξουσία του κράτους επάνω στους πολίτες.

Στο Μύθο της Κατσίκας, για παράδειγμα, στο πρώτο μονόπρακτο η αλληγορική κατσίκα γίνεται σύμβολο αντίστασης στην αέναη πάλη των τάξεων. Ικανοποιώντας κάθε επιθυμία του ολοένα και πιο απαιτητικού αφεντικού της, κάποια στιγμή αρχίζει να σκέφτεται και η σύγκρουση των δύο κόσμων γίνεται αναπόφευκτη.

Πολύ καλές οι ερμηνείες, υπό την καθοδήγηση της Βιργινίας, και πολλά τα θετικά σχόλια για τους πρωτοεμφανιζόμενους Σοφία και Γιάννη που είναι πια μέλη της ομάδας.

ikariamag.gr

 

ikariastore banner