Ικαρία & Κρήτη, το πιο ωραίο μπλέξιμο: Μια βραδιά στον Βοτανικό!

Η είδηση έσκασε σα «βόμβα», διαθόθηκε αμέσως και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό: Ο Ψαραντώνης μαζί με Ικάριους μουσικούς και τραγουδιστές, για μια βραδιά στον Βοτανικός Live Stage. Το ikariamag ανέλαβε τη χορηγία επικοινωνίας για την Ικαρία, προσφέραμε στους αναγνώστες μας και αρκετές προσκλήσεις και όλοι περιμέναμε την μοναδική αυτή συνάντηση.

Το μαγαζί γέμισε κυριολεκτικά! Καριώτες, Κρητικοί, φίλοι των 2 νησιών και θαυμαστές των καλλιτεχνών πλημμύρισαν τη μουσική σκηνή της Αθήνας περιμένοντας να ακούσουν… ήχους αγαπημένους και τόσο αναγκαίους.

Και το ταξίδι ξεκίνησε… Σε πλήρη παράταξη εμφανίστηκαν στη σκηνή οι Παπιστάνοι (Νίκος Κράτσας στο βιολί, Κώστας Καλογρίδης και Χάρης Τσώρης – Καραπέτης στα έγχορδα και το τραγούδι). Μαζί τους οι  Θεολόγος Κάππος, Βιολέτα Κουτούφαρη και Άννα Χαϊδεμενάκη στο τραγούδι και ο Κώστας Παπαγιάννης, τραγούδι -κιθάρα.

Όλοι μαζί, ξεκίνησαν με «Χίλια Καλοσωρήσατε». Οι Παπιστάνοι ενορχήστρωσαν και απέδωσαν με μαεστρία τα τραγούδια της Ικαριάς και των γλεντιών της. Ο Θεολόγος Κάππος επάξια ερμήνευσε με τη ζεστή φωνή του τραγούδια υψηλών απαιτήσεων, η Βιολέτα Κουτούφαρη με την ξεχωριστή χροιά και τη δυνατή παρουσία της μάγεψε το κοινό, όπως και η Άννα Χαϊδεμενάκη που απογείωσε τα παραδοσιακά και νησιώτικα κομμάτια καθώς και ο μελωδικός Κώστας Παπαγιάννης που συντρόφευσε τους Παπιστάνους με τη φωνή και την κιθάρα του. Η κοινή τους παρουσία επί σκηνής έδωσε άλλη δυναμική στο πρόγραμμα.

Πολύ γρήγορα το γλέντι μέσα στο μαγαζί είχε ανάψει με τους εκατοντάδες θαμώνες του να στήνουν τον Καριώτικο σε κάθε πλευρά του.

Και ύστερα ήρθε ο Ψαραντώνης. Αυθεντικός, εκφραστικός, με τη γλυκιά βάσανο της φωνής και της λύρας του να καθηλώνει το κοινό. Μια πηγή ενέργειας που έρχεται από πολύ παλιά και συνεχίζει. Κρητικοί και καριώτες τον απόλαυσαν μαζί με τους Νεκτάριο Κοντογιάννη στο λαούτο και τον Λάμπη Ξυλούρη στο ούτι.

Στο δεύτερο μέρος, μια έκλπηξη μάς περίμενε. Ξαφνικά, ψηλά στη σκηνή εμφανίστηκε ο ιπτάμενος Ολλανδός, Νίκος Πλάκας με το βιολί του. Αμέσως ξεσήκωσε το κοινό με την παρουσία του και τις δοξαριές του και το κέφι χτύπησε κόκκινο.

Τη σκυτάλη πήρε ξανά ο Ψαραντώνης όταν και στο τέλος του προγράμματος του ανέβηκαν στη σκηνή όλοι μαζί, με τον Θεολόγο Κάππο να ερμηνεύει συνοδευόμενος από τον Ψαραντώνη… Ξυλούρη! Μια ξεχωριστή στιγμή!

 

Το πρόγραμμα έκλεισαν οι Ικαριώτες γύρω στις 5 παρά το πρωί!

Τόσο καλοκουρδισμένοι μεταξύ τους, μετρημένοι, μελετημένοι. Άψογοι, η σκηνική τους παρουσία, το ύφος τους, οι δεύτερες τους, οι απαντήσεις τους. Όλα! Από την αρχή καταλάβαμε πως η νύχτα σε αυτή την αθηναϊκή μουσική σκηνή θα ήταν ξεχωριστή. Πως η Ικαρία μπορεί να πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα και στην Αθήνα.

Σίγουρα, μία από τις καλύτερες ικαριώτικες εκδηλώσεις στα τόσα χρόνια που το ikariamag καλύπτει τα γεγονότα.

Ικαριά, να είσαι περήφανη για τούτα τα παιδιά σου!

ikariamag.gr