ΙΚΑΡΙΑ: Ολοκληρώθηκε η περιοδεία της Duende για το 2012

Αναζήτηση έργου, ενστάσεις, αντιρρήσεις και τελικά ενθουσιασμός. Διάβασμα, πρόβες, οι θέσεις στη σκηνή, οι χειρονομίες, οι εκφράσεις.  Προσπάθεια και κόπος, μετά οι θεατές και η ικανοποίηση.

Ολοκληρώθηκε στον Άγιο Κήρυκο, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, η περιοδεία στο νομό της θεατρικής ομάδας DUENDE με το δεύτερο έργο της φετινής χρονιάς «πώς να ληστέψετε μια τράπεζα». Απολαυστικοί όπως πάντα μάς χάρισαν πολύ γέλιο. Μοναδικό μειονέκτημα ήταν η ακουστική της ψηλοτάβανης αίθουσας του Παλιού Δημαρχείου.

Οι 1.800 θεατές είναι ένας καλός απολογισμός αλλά δεν είναι το μοναδικό ζητούμενο. Το νησί χρειάζεται την τέχνη, τα πολιτιστικά δρώμενα και τις παραστάσεις. Πέρα από την προσέλευση του κόσμου, είναι θετική η ανάμειξη αλλά και η εμπειρία όσων έχουν συμμετάσχει στη συγκεκριμένη θεατρική ομάδα. Στα δέκα χρόνια που δραστηριοποιείται έχει εμπλακεί σ’ αυτήν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τριψήφιος αριθμός ανθρώπων.

Καλή συνέχεια στην προσπάθειά τους και αναμένουμε να δούμε τη δουλειά τους για το 2013 εάν βέβαια οι μνημονιακές μας υποχρεώσεις δε μας αναγκάσουν να παραχωρήσουμε στους «εταίρους» το δημοτικό σχολείο των Μαντριών όπου γίνονται οι πρόβες, το Παλιό Δημαρχείο του Αγίου ή άλλα δημόσια κτίρια που φιλοξενούν τις παραστάσεις.

ikariamag.gr| από, για και με αφορμή την Ικαρία!

ikariastore banner