Η συναυλία του Μουσικού Σεμιναρίου Ικαρίας 2013

Η Κίνηση Πολιτών Ικαρίας μετά την επιτυχία του περσινού σεμιναρίου και όπως είχε υποσχεθεί, επανέλαβε και φέτος το εγχείρημα. Η παρέα των μουσικών - δασκάλων μεγάλωσε. Πέρα από τους Μυστακίδη (κιθάρα), Πάππο (μπουζούκι) και Βούλγαρη (ούτι), προστέθηκαν οι Ζευγώλης (βιολί) και Τσαντάνης (τσαμπουνοφυλάκα). Οι συμμετοχές ήταν περισσότερες και οι προσδοκίες καλύφθηκαν πέρα του αναμενόμενου. Οι μαθητές έχουν εντυπωσιαστεί από τις γνώσεις και τη δεξιοτεχνία των μουσικών, ενώ οι δάσκαλοι είναι πολύ ικανοποιημένοι από το επίπεδο των συμμετεχόντων. Να θυμίσουμε ότι και οι πέντε θεωρούνται αυτή τη στιγμή από τους κορυφαίους μουσικούς, ο καθένας στο όργανό του, με αμέτρητες ώρες σε στούντιο ηχογράφησης και παρουσίες σε διεθνή φεστιβάλ.

Εφέτος η συναυλία τους δεν έγινε την τελευταία μέρα του σεμιναρίου αλλά την Τετάρτη. Είμαστε πια στην καρδιά του καλοκαιριού, οι εκδηλώσεις είναι ήδη πολλές και αθροίζονται με τους γάμους που έχουν την τιμητική τους αυτήν την εποχή. Παρόλο όμως που βρισκόμαστε στο μέσο της βδομάδας, η προσέλευση του κοινού ήταν πολύ μεγάλη, σχεδόν διπλάσια από την περσινή. Τραγούδια σπουδαία και αγαπημένα, παιγμένα με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, από μαέστρους άλλου επιπέδου. Ζήσαμε μια βραδιά απίστευτου μουσικού συναισθήματος στο μαγευτικό περιβάλλον του Αϊ- Γιάννη.

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι ο χιλιόχρονος άριος που στολίζει και σκιάζει τον αυλόγυρο της εκκλησίας είναι χτυπημένος από το σαράκι και αργοπεθαίνει.

Μουσικό σεμινάριο και μαθήματα δημιουργικής γραφής, εντουριάδα, ανώμαλος δρόμος και άλλα πολλά συμβαίνουν και από Σοφράνου.  Μπράβο στους Ραχιώτες και καλή διασκέδαση σε όσους έχουν επιλέξει το νησί μας και έχουν ήδη ξεκινήσει τις διακοπές τους κοντά μας. Οι δρόμοι μας είναι κακοτράχαλοι, σηκώνουν πολλή σκόνη αλλά όποιοι τους ακολουθούν συναντούν ωραίους ανθρώπους και βρίσκονται σε ονειρεμένα μέρη όπως είναι ο Αϊ-Γιάννης.

ikariamag.gr| από, για και με αφορμή την Ικαριά!

 

ikariastore banner