Στις 5 Ιουλίου 2015 για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οι μουσικές αυλές του Άϊ-Γιάννη θα πλημμυρίσουν και πάλι από όμορφα ηχοχρώματα. Η Κίνηση Πολιτών Ραχών Ικαρίας αναλαμβάνει και πάλι τη πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού μουσικού σεμιναρίου με αποκλειστικό κίνητρο την αγάπη για τη μουσική και φυσικά χωρίς κανένα οικονομικό όφελος προς την ίδια την οργάνωση.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Κίνηση Πολιτών Ραχών Ικαρίας διοργανώνει μουσικό σεμινάριο με την συμμετοχή κορυφαίων δασκάλων. H προσπάθεια αυτή γεννήθηκε απο την αγάπη μας για την μουσική, τα λαϊκά όργανα και τη διάδοση τους.

Μαθήματα λογοτεχνίας υπό τους ήχους κιθάρας, μπουζουκιού, ούτιου, βιολιού και τσαμπούνας; Γιατί όχι! Απόφαση της τελευταίας στιγμής, που δικαίωσε την Κίνηση Πολιτών Ικαρίας, αφού συμμετείχαν περισσότεροι από δέκα μαθητές. Κάποιοι ήρθαν ειδικά για αυτό το μάθημα, από την Θεσσαλονίκη.

Η συζήτηση για την ύφεση, στο προαύλιο του Αη Γιάννη, στις Ράχες Ικαρίας, δεν αφορούσε ούτε στην οικονομία, ούτε την ανάπτυξη, ούτε την κρίση....

Η Κίνηση Πολιτών Ικαρίας μετά την επιτυχία του περσινού σεμιναρίου και όπως είχε υποσχεθεί, επανέλαβε και φέτος το εγχείρημα. Η παρέα των μουσικών - δασκάλων μεγάλωσε. Πέρα από τους Μυστακίδη (κιθάρα), Πάππο (μπουζούκι) και Βούλγαρη (ούτι), προστέθηκαν οι Ζευγώλης (βιολί) και Τσαντάνης (τσαμπουνοφυλάκα).

Σα λευκός και φιλόξενος καμβάς που υπομονετικά περίμενε να πλημμυρίσει από τα ζεστά χρώματα των ήχων τους…. το εκκλησάκι του Άη Γιάννη, κατάλευκο μέσα στο δάσος των Ραχών, με το καμπαναριό του να ατενίζει το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου…

ikariastore banner