Γράμμα στον Αϊ – Βασίλη 3

photo: Funky64 @Flickr

Αγαπητέ μου αϊ-Βασίλη, είμαι πάλι ο Κώστας. Συνειδητοποίησα ότι τις προηγούμενες χρονιές σου ζητούσα πολύ λίγα σε σχέση με τις δυνατότητές σου. Αφού λοιπόν ικανοποίησες όλες σχεδόν τις επιθυμίες μου, τολμώ να σου γράψω και φέτος χωρίς καμία προσπάθεια να είμαι συγκρατημένος.

Ξεκινώ με την παράκληση να εξασφαλιστούν τα προηγούμενα κέρδη μου. Για να σιγουρέψω τα περσινά μου λεφτουδάκια, τα μετέφερα αμέτρητες φορές σε παράκτιες εταιρίες, τόσες που ξέχασα πια σε ποια χώρα και σε ποια ήπειρο βρίσκονται. Θα ήθελα να τα βρεις και να μου τα φέρεις πίσω με το έλκηθρο. Κατέληξα πως είναι ο ασφαλέστερος τρόπος μιας που οι καιροί έχουν γίνει πολύ πονηροί και είσαι ο μόνος που δε θα αφήσει ίχνη. Οι τράπεζες δεν είναι πια εμπιστοσύνης.

Με την ευκαιρία να σε ευχαριστήσω που εξαφάνισες για λίγο το στικάκι της Λαγκάρντ.  Ήμουν το νούμερο τέσσερα στη λίστα και μου έδωσες το χρόνο να «διορθώσω» τα πράγματα. Υποκλίνομαι.

Εφέτος λοιπόν θα ήθελα τη συνδρομή σου για να πάρουμε τα λαχεία. Είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση να υπόσχεσαι ότι θα πληρώσεις με τα κέρδη που ΘΑ έχεις στο μέλλον. Τι ωραία που περνάμε σ’ αυτήν τη χώρα…!

Τώρα που το ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα αρχίσει να πουλάει κάμπους και βουνά, βάλε το χεράκι σου να πάρω μία παραλία. Θα συμβιβαστώ με μία αμμουδιά λίγων χιλιομέτρων ή με ένα μικρό ακρωτήρι, ίσα ίσα να κάνω τις βουτιές μου. Ε, για να είμαι ειλικρινής, μπορεί να στήσω κάποιο καινούριο παιχνιδάκι για εκμετάλλευση, μια νεροτσουλήθρα για παράδειγμα ή ένα κλαμπάκι. Κυκλάδες, ε; Μην μπερδευτείς με καμιά Ικαρία και τραβάμε τα μαλλιά μας!

Ευχαριστώ επίσης για το γκομενάκι από την Τσεχία. Περνάμε φίνα. Ακόμα δεν έμαθε ελληνικά, δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα κι έτσι σκέφτομαι να την κρατήσω κι αυτήν τη χρονιά. Αφενός να μη σε επιβαρύνω και αφετέρου να κρατάμε τους τόνους χαμηλά. Τόσα και τόσα κάναμε, την γλιτώσαμε από μεγάλα σκάνδαλα, μη μπλέξουμε απλώς για μία παράνομη είσοδο στη χώρα. Μην την πατήσουμε για του ψύλλου (και της ψηλής) το πήδημα.

Γιάννης Κέφαλος
kefalos@ikariamag.gr

Υ.Γ.  Γλυκά στον πάγκο της κουζίνας δεν έχει, τα έφαγε όλα η Κριστίνα, το μωρό μου λατρεύει τα ξεροτήγανα και τα φοινίκια. Σου άφησα όμως χαρτζιλίκι να κεραστείς δυο ποτά, στο Ριφιφί θα βρεις τα καλύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γράμμα στον Αϊ – Βασίλη (2010)
Γράμμα στον Αϊ – Βασίλη 2 (2011)   

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις του Γιάννη Κέφαλου.

ikariastore banner