Γράμμα στον Αϊ-Βασίλη V

Έλα bro (μου επιτρέπεις, έτσι;), Κώστας εδώ.  Χαθήκαμε για λίγο αλλά εγώ σε θυμάμαι και σε προσέχω. Αν δεν πάει ο νου σου είμαι αυτός που σου έστειλε την ταρανδίνα για τον Ρούντολφ και που σου άφησε χαρτζιλίκι να κεραστείς στο Ριφιφί. Σκέφτηκα να σε αφήσω να ασχοληθείς περισσότερο με τους άλλους, να μην καταχραστώ το χρόνο σου, το κάνω με όλα τα άλλα.

Δεν έχω να ζητήσω κάτι, απλώς σου γράφω για να μην ξεχνιόμαστε, όταν έρθει η ώρα για εξυπηρέτηση να μ’ έχεις επίκαιρο. Η επικαιροποίηση παίζει πολύ τελευταία. Και μ’ αυτήν την κυβέρνηση οι μπίζνες πηγαίνουν  σφαίρα. Είναι όλοι τους τόσο φελλοί που δεν θα καταλάβουν ποτέ ότι όποιος καταφέρνει να εκλέγεται σ’ αυτήν τη χώρα είναι μέρος του συστήματος και ποτέ εναντίον του.

Εγκαινιάσαμε τις σήραγγες στα Τέμπη με φωτορυθμικά και αγιασμό. Το βάζει ο νους σου; Οι «πρώτη φορά αριστερά» έβαλαν χρωματιστά λαμπάκια στην είσοδο του τούνελ και φώναξαν το καλυμμαύχι να έρθει με το βασιλικό του! Τέλεια; Αυτά τα χωματουργικά bro έχουν την καλύτερη υπερτιμολόγηση.

Ο Πάνος ωρυόταν πως θα παραιτηθεί αν ανέβαινε ο ΦΠΑ στα νησιά. Ο ΦΠΑ τελικά ανέβηκε, σκορπίσαμε το μέρισμα όπως κάνεις εσύ με τις σοκολάτες από το τσουβάλι σου και γκρίνια μηδέν. Ο Πάνος; Δεν ξέρω, κάπου θα ‘ναι που μπορεί να πάει με ελικόπτερο ή φρεγάτα. 

Αυτά τα νέα μας εδώ, ό,τι γίνεται επαναλαμβάνεται μέχρι που δεν αφήνει στις ψυχές των ανθρώπων μήτε πόνο, μήτε θλίψη, για οργή και θυμό δε συζητάμε, εκεί έγινε ολική διαγραφή. Το αεροπλάνο από την Ικαριά που πήγαινε στην Αθήνα γύρισε πίσω, λέει, γιατί έκαναν άσκηση οι Τούρκοι. Οι γείτονες δεν κάνουν ασκήσεις με όπλα, κάνουν άσκηση με τα νεύρα μας, εμείς νεύρα πια δεν έχουμε. Οπότε γιατί ν’ ασχοληθούμε μ’ εκείνους που ασχολούνται επειδή δεν ασχολούμαστε;

Για τον πατέρα δε χρειάζεται να σου πω, τώρα μόνο εσύ μπορείς να τον βλέπεις. Παστελαριές και τσίπουρο δε θα μπορεί να σε κεράσει αλλά είμαι σίγουρος πως θα απολαμβάνεις τις ιστορίες του.

Ένα τελευταίο δυσάρεστο είναι πως η Κριστίνα με παράτησε. Πρώτη φορά με παρατάει γκόμενα. Τα είχα, υποστηρίζει εκείνη, με την ξαδέλφη της. Εγώ την ξαδέλφη την έβλεπα αλλά σχέση μαζί της δεν έκανα ποτέ, τ’ ορκίζομαι. Άβυσσος η ψυχή του ψηφοφόρου αλλά της γυναίκας τον ξεπερνάει.

Γιάννης Κέφαλος
kefalos@ikariamag.gr

Υ.Γ. Δε σου αφήνω κέρασμα, έχεις ξεφύγει τελευταία και δεν πρέπει να τρως. Μια επιταγούλα μόνο, ένα μύριο και κάτι. Έχω στουμπώσει όλες τις τράπεζες, δεν ξέρω τι να την κάνω κι είμαι ακόμη πολύ σκληρός για φιλανθρωπίες.

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις του Γιάννη Κέφαλου.

ikariastore banner