Γράμμα στον αϊ-Βασίλη 2

Αγαπητέ μου αϊ-Βασίλη, με λένε Κώστα. Είμαι αυτός που ντρέπεται για την καταγωγή του και την κρύβει, ελπίζω να με θυμάσαι από πέρσι.

Τη χρονιά που πέρασε δεν ήμουν πολύ καλός, ύστερα όμως από μια μικρή έρευνα που έκανα διαπίστωσα ότι ήμουν λιγότερο καθίκι από τους υπόλοιπους. Άρα σου στέλνω τα αιτήματά μου χωρίς τύψεις.

Στον εργασιακό τομέα δε θέλω τίποτα. Όλες οι περσινές συμβάσεις με το δημόσιο κυλούν ακόμα ομαλώς, οπότε λέω να συγκρατηθώ πριν πάω φυλακή. Άσε που σκέφτομαι ν’ ασχοληθώ με τις ανανεώσιμες πηγές. Μπορεί να μην έχω ιδέα για την ώρα αλλά απ’ ότι ακούω αυτοί οι ανεμιστήρες στα βουνά έχουν τρελά φράγκα.

Από υγεία όλα καλά. Η πίεση κρατιέται χαμηλά, η στύση είναι στα ουράνια, δόξα το θεό και δόξα στα χάπια. Εκείνο το μικρό προβληματάκι με το έντερο λύθηκε στο άψε σβήσε. Στοίχισε λίγο παραπάνω αλλά πετάχτηκα μέχρι την Αγγλία και με κάνανε σχεδόν καινούριο.

Το τελευταίο τζιπ που πήρα είναι ένας πύραυλος πολυτελείας. Προβληματίζομαι λίγο με το παλιό αμάξι που δεν σπρώχνεται εύκολα στην αγορά. Ζορίζονται λέει! Ποιοι; Δεν ξέρω. Εδώ θα ήθελα να βοηθήσεις λιγάκι για να το ξεφορτωθώ αν και δε σκάω. Σε περίπτωση που μου μείνει αμανάτι θα το παρατήσω στο εξοχικό.

Ας περάσουμε τώρα σε αυτά που ξέχασες πέρσι. Τα πυροτεχνήματα είναι απαραίτητα. Πρωτοχρονιά στο νέο σπίτι χωρίς εφέ δε γίνεται. Η πισίνα είναι δηλωμένη ως βιολογικός και δεν το βροντοφωνάζω αλλά τα 350 τετραγωνικά μου, στρωμένα με μάρμαρο, ένα τζέρτζελο το θέλουν.

Επίσης θα ήθελα μία Τσέχα που να μη μιλάει γρι ελληνικά. Μόνο για βόλτα και φιγούρα. Μέχρι να μάθει τα βασικά θα είναι πάλι Δεκέμβρης και θα σου ζητήσω αντικαταστάτρια. Να είσαι λοιπόν προετοιμασμένος και για το ’13.

Σ’ ευχαριστώ που βρήκες γκόμενο στη γυναίκα μου και πέρασα μια χρονιά χωρίς γκρίνιες, μόνο πολλά ψέματα είχε. Τώρα που μετακομίσαμε τι θα γίνει; Θα βοηθήσεις να βρει άλλον;

Αρκετά όμως με τα υλικά αγαθά, σπρώξε λίγο και τις θεσμικές αλλαγές. Όλο ακούω για κόσμο που ζει κάτω από το όριο της φτώχιας αλλά βλέπω ακόμη καλοπέραση. Ρίξε λίγο ακόμα τους μισθούς ώστε να μου δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο.

Αφού θα κάνεις τον κόπο να έρθεις μέχρι εδώ κάνε και κάτι τελευταίο. Θύμισέ τους πόσο σωστά ψήφισαν την τελευταία φορά. Είπαμε, εγώ και τα φιλαράκια δουλεύουμε ανενόχλητοι. Μην έχουμε απρόσμενες ανατροπές και τραβάμε τα μαλλιά μας.

Υ.Γ. Σε παρακαλώ να διορθώσεις τους μαλακομαγνήτες και να μου τους φέρεις πίσω. Φέτος θα χρειαστώ πέντε κομμάτια, όσοι είναι και οι εχθροί μου.

Σου ‘χω μπισκοτάκια στον πάγκο της κουζίνας.

Γιάννης Κέφαλος
kefalos@ikariamag.gr

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις του Γιάννη Κέφαλου.

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr