Γράμμα στον αϊ-Βασίλη

Αγαπητέ μου αϊ-Βασίλη, με λένε Κώστα, είμαι τόσο χρονών που δε με συμφέρει να το θυμάμαι και κατάγομαι από ένα χωριό που δε θέλω να θυμάμαι γιατί μου χαλάει το image.

Τη χρονιά που πέρασε ήμουν πολύ καλό παιδί και το δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια γιατί ξέρω πως αν ψάξεις τις σημειώσεις σου μπορείς εύκολα να διαπιστώσεις αν λέω την αλήθεια.

Θα μπορούσες να μου φέρεις και κάρβουνα αν και δε θα το εκτιμούσα καθόλου. Παρόλα αυτά, στην καινούρια μου βίλα θα βάλω και τζάκι οπότε δε θα πάνε χαμένα.

Θα ήθελα λοιπόν να μου χαρίσεις το σήμα των τελών κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μου. Ως γνήσιος νεοέλληνας κυκλοφορώ με ένα πολυμορφικό μόλις 3.500 κυβικών οπότε για αρχή δεν νομίζω ότι σε βάζω σε έξοδα.

Κάνε το κουμάντο σου να υπογράψω και τη τελευταία σύμβαση με το δημόσιο που εκκρεμεί. Αν μου κάτσει κι αυτή δε νομίζω να χρειαστεί να σε ενοχλήσω ξανά του χρόνου.

Επίσης θα ήθελα την Ντόρα, τη μικρή εξερευνήτρια, γιατί με τα οικονομικά μου να περιορίζονται δε νομίζω να σταυρώσω πολυέξοδη γκόμενα φέτος.

Ξέρω καλά πως δε φέρνεις πυροτεχνήματα και εκρηκτικά αλλά θα με υποχρεώσεις αν κάνεις μια εξαίρεση και με προμηθεύσεις με μία κάσα ρουκέτες διαδοχικής εκτόξευσης για να μπω στο μάτι της Αγγελοπούλου που μένει απέναντι στο λόφο.

Μπορείς όμως εύκολα να βρεις ένα μαντράχαλο για τη γυναίκα μου που μου έχει πρήξει τ’ @ρχ•δ•@. Τον κομμωτή της, έναν υδραυλικό, έστω τον περιπτερά της γωνίας, οποιονδήποτε για να με αφήσει ήσυχο.

Αρκετά όμως με τα υλικά αγαθά, μη νομίσεις πως είμαι ένας πεζός άνθρωπος. Επειδή υπάρχει πείνα και αρρώστια στον τρίτο κόσμο θα σε παρακαλέσω για κάτι ακόμα. Να μην τον χορτάσεις και να μην τον κάνεις καλά γιατί μετά, εδώ σε ‘μας, θα ξεσπάσει πόλεμος κι εγώ είμαι τόσο βολεμένος που δεν ξέρω ν’ αντιμετωπίσω κανέναν, ούτε καν να αντιδράσω. 

Αφού θα κάνεις τον κόπο να έρθεις μέχρι εδώ κάνε και κάτι τελευταίο. Ανανέωσε τη συλλογική λήθη αυτού του τόπου, όσοι ξεχνούν δε δυσαρεστούνται κι έτσι εγώ με τα φιλαράκια δουλεύουμε ανενόχλητοι.  

Υ.Γ. Σε παρακαλώ να συμπληρώσεις και τη συσκευή που διαβάζει τη σκέψη των γυναικών που με γουστάρουν και δεν το λένε γιατί καλή η Ντόρα αλλά δε θα την βγάλω μαζί της μέχρι τον επόμενο Δεκέμβρη.

Γιάννης Κέφαλος
jianniskefalos@yahoo.gr