Ειδήσεις από το Επαρχείο Ικαρίας - Φούρνων (16/11/15)

Κατόπιν συνεννοήσεως με την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Σάμου επισκέπτονται σήμερα την Ικαρία δύο γεωλόγοι οι οποίοι θα εξετάσουν το γεωλογικό φαινόμενο κάτω από το παλαιό ΟΤΕ επί του Επαρχιακού δικτύου, τις δύο καθιζήσεις στην είσοδο του χωριού Καραβοστάμου από Εύδηλο εκεί που αποκατεστάθησαν οι ζημιές από το Επαρχείο, μια καθίζηση στην περιοχή Φύτεμα προς Κάμπο, τον δρόμο Κάλαμος –Νας σε ορισμένα σημεία και με τον μηχανικό του Επαρχείου θα επισκεφτούν την οσία Θεοκτίστη για να μελετήσουν το φαινόμενο της κατολίσθησης των μεγάλων ογκόλιθων της Θεοσκέπαστης.

Παρέμβαση της Περιφερειάρχη κ Καλογήρου σχετικά με την αποπεράτωση του υβριδικού ενεργειακού έργου Ικαρίας προς τις Ανανεώσιμες πηγές και την ΔΕΗ Α.Ε. Είναι προτεραιότητα βασική της Περιφέρειας η αποπεράτωση του καινοτόμου αυτού έργου και  η Περιφέρεια θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προς την κυβέρνηση και την ΔΕΗ Α.Ε. για την ολοκλήρωση του έργου.

Εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας του γηπέδου ποδοσφαίρου Φούρνων διάρκειας 2 ετών απόφαση ΑΔΑ ΒΜΝΣΟΡ1Ι-50Ω/αρ πρωτ. 76365/3-11-2015. Περιμένουμε πότε ο Δήμος Ικαρίας θα προσκομίσει τα απαραίτητα για να αποσταλεί το αίτημα της επιτροπής.

Με τη συνεργασία του συλλόγου των Θερμών και φυσικά τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, Αντιπεριφέρεια/Επαρχείο τυπώθηκε ο τουριστικός οδηγός που αφορά την Λουτρόπολη των Θερμών και ειδικά τις ιαματικές πηγές, καθοριστική ήταν η βοήθεια του κ. Αγγελίδη για την επιστημονική στήριξη των κειμένων. Είναι μια ωραία έκδοση που θα δώσει πληροφόρηση για τις ιαματικές μας πηγές παντού και επίσης το φυλλάδιο διανεμήθηκε στην τελευταία έκθεση που έγινε στην Θεσσαλονίκη την «Φιλοξένια» από το περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Αυτοσκοπός της Περιφέρειας και του Επαρχείου είναι η τουριστική προβολή των ιαματικών πηγών της Ικαρίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη αυτόν τον ανεκτίμητο πλούτο του νησιού μας και θα διαφημίζονται σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις που παίρνουμε μέρος.