Ένα εναλλακτικό άρθρο

Εναλλακτικό: αυτό που διαφέρει, που ξεχωρίζει, που διαφοροποιείται από τους κυρίαρχους τρόπους
Μόδα: τάση - συνήθεια που υιοθετείται παροδικά από μεγάλο αριθμό ατόμων

Τι να κάνω πες μου για να μην είμαι εναλλακτική; Δε θέλω, ρε παιδί μου, πώς το λένε; Βαρέθηκα να το ακούω, να το διαβάζω, να νιώθω την αγωνία αυτών που το ψάχνουν, να  βλέπω το μπλαζέ καμάρι αυτών που θεωρούν πως το ‘χουν.

Φοβάμαι να πάω στο παζάρι μήπως και είναι εναλλακτικό. Δεν πάω στον γιατρό γιατί σκέφτομαι μήπως και μου πασάρει  καμία εναλλακτική αντιβίωση. Ούτε και στην πορεία θα πάω γιατί όπως και να το κάνεις είναι μια εναλλακτική δράση.

Δεν ξέρω πού να πάω διακοπές για να μη φαίνομαι σαν εναλλακτικός τουρίστας. Ούτε στο σπίτι μου στην Ικαρία θέλω να πάω γιατί ίσως θεωρηθώ ψαγμένη και άκρως εναλλακτική! 

Πόσο οξύμωρο μπορεί να είναι το φαινόμενο του εναλλακτισμού που έχει γίνει μόδα! Το σκέφτομαι το ξανασκέφτομαι, μου βγαίνει φαύλος κύκλος. Μόδα – Εναλλακτικό. Εναλλακτικό – Μόδα.

Τέλος πάντων, εγώ τώρα που δε θέλω να είμαι του συρμού μα θέλω να είμαι μπροστά και πάνω από τη μόδα, να έχω μια προσωπικότητα ξεχωριστή και να με βλέπουνε οι άλλοι και να λένε τι κουλ τύπος είμαι, τι να κάνω;  Να κρεμαστώ ανάποδα απ’  τα δέντρα;

Έκατσα τον δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα, δε μπορώ να πω. Ήτανε σούπερ εναλλακτικό και ξεπέρασα και τους πιο εναλλακτικούς που ήταν εκείνη την περίοδο στη Γαύδο και τη Μύκονο. Αλλά μοναξιά ρε παιδί μου.  Άσε που έχασα το πανηγύρι στη  Λαγκάδα. Τέλος πάντων, έτσι κι αλλιώς ήτανε λέει κι αυτό πολύ εναλλακτικό φέτος οπότε απέφυγα παράπτωμα να πέσω πάλι μες τη μόδα.

Κι εκεί που είχα αρχίσει  να χάνω το  μέτρο μέσα απ’ την αγωνία μου να βρω  το πιο διαφορετικό, εκεί έπιασα τον εαυτό μου, να επεξεργάζεται πράγματα απλά, που νιώθεις πως τα ξέρεις από πάντα και ξαφνικά προκύπτουν πιο μπερδεμένα και από τα περίπλοκα, όπως ας πούμε, τι είναι το κανονικό και ύστερα ποιος το ορίζει. Κι εγώ (γιατί από το ψώνιο μου προέκυψαν όλα), εγώ λοιπόν, τι πρέπει να κάνω για να είμαι κανονική και να ξεχωρίζω επιτέλους απ’ τους άλλους;

Αχ συγνώμη το ‘χασα!  Νομίζω ότι δε θα μπορέσω να τελειώσω το κείμενο, πώς τα ‘κανα έτσι μαντάρα. Δε βγαίνει νόημα, δε βγαίνει ρεζουμέ, ηθικό δίδαγμα, δεν ξέρω πώς να κλείσω. Να κλείσω έτσι όπως-όπως  ή θα φανεί σαν άρθρο εναλλακτικό;

Ας πω μια λαϊκή παροιμία για το ξεκάρφωμα : Τα λέω εσένα πεθερά, για να τ’ ακούει η κόρη... (Το ‘σωσα;)

Φαηδόνα

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις της Φαηδόνας.