Νομίζω πως ήρθε η στιγμή να γράψω για ένα παράπονο μου, και είναι η κατάλληλη γιατί έχω να εμφανιστώ σε μαγαζί για φαγητό αρκετό καιρό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και έτσι δεν θα είναι σαν να φωτογραφίζω κάποιον για να το πάρει προσωπικά!

Σε σύσκεψη με τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Τουρισμού για τον τουρισμό, οι Βουλευτές και οι Αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι των νησιών του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση.

Δεν πάει πολύς καιρός που μπήκα στο πλοίο μαζί με εναν πολύ καλό φίλο. Είναι απο εκείνα τα ταξίδια που ξέρεις πως θα κουβεντιάσεις μέχρι τελικής πτώσεως. Ξεκινήσαμε λοιπόν και τα λέγαμε, και τα λέγαμε, και τα ξαναλέγαμε, και βρήκαμε και άλλους δυό και τα είπαμε και μ' αυτούς..

Η Δημοτική Αρχή θέλοντας και πάλι να ενημερώσει έγκαιρα τους φίλους επισκέπτες του νησιού, κάνει γνωστό ότι δεν υπάρχει (προς το παρόν) εγκατάσταση camping δημοτική ή ιδιωτική, ενώ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση.

Από το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου ανακοινώνεται ότι οι αλιείς, οι οποίοι ενδιαφέρονται για άσκηση αλιευτικού τουρισμού με τα αλιευτικά τους σκάφη, θα πρέπει αυτά να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις .

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συμμετείχε στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για τον Τουρισμό με θέμα: «365 μέρες! Τουρισμός πολλαπλών προορισμών», που διοργανώνει το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το Barel Travel είναι από το 2015 αποκλειστικός αντιπρόσωπος των δύο Passenger Ferries “Katerina” και “Venus”, τα οποία ξεκινούν από το Κουσάντασι προς τη Σάμο και την Πάτμο, ενώ για το καλοκαίρι του 2016 έχει προστεθεί και το δρομολόγιο Κουσάντασι - Σάμο – Ικαρία. Επίσης, ορισμένες μέρες δρομολογούνται για ολοήμερη εκδρομή από το Κουσάντασι στη Σάμο. Οι αναχωρήσεις είναι εγγυημένες από την 1η Μαΐου ως την 31η Οκτωβρίου, ενώ τους άλλους μήνες αλλά και εν μέσου της σαιζόν κατόπιν συνεννόησης δίνεται η δυνατότητα για ναύλωση. Όπως είναι γνωστόν, οι Τούρκοι τουρίστες για να επισκεφθούν τη χώρα μας χρειάζονται απλά μια gate visa, την οποία και προμηθεύονται στο λιμάνι στο Κουσάντασι από το Barel Travel.

Την Παρασκευή 8-1-2016 συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη με θέμα: «Τη δυνατότητα κατάργησης-αναθεώρησης του συμπληρωματικού φόρου επί του ΕΝΦΙΑ για τα ξενοδοχειακά καταλύματα που λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις στο νομό Σάμου».

Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Ικαρίας, ανταποκρινόμενη στην άδικη φορολόγηση των μικρών ξενοδοχείων (ατομικές επιχειρήσεις) και του συνόλου τον ενοικιαζόμενων δωματίων του νησιού μας, πήρε την πρωτοβουλία να συντάξει έγγραφο διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πηγαίνοντας προς την λήξη της τουριστικής περιόδου στο νησί μας η Δημοτική Αρχή επιθυμεί να ευχαριστήσει τους χιλιάδες επισκέπτες μας που επέλεξαν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ικαρία σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και με το κόστος των εισιτηρίων αδικαιολόγητα ψηλά για επιβάτες και οχήματα.

Σελίδες

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr