Διαμάχη κτηνοτρόφων και αρχαιολογικής υπηρεσίας για το Να Ικαρίας – Επιστολή Επάρχου

Εικόνα αρχείου

ΘΕΜΑ: Προστασία αρχαιολογικού χώρου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν προστριβές μεταξύ κτηνοτρόφων και της αρχαιολογικής υπηρεσίας Σάμου σχετικά με την παρουσία αιγοπροβάτων πλησίον του αρχαιολογικού χώρου του Να.

Προς αποφυγή διαφωνιών, προβλημάτων, καταστροφών και αντιδικιών διότι αυτά τα κτήματα που βρίσκονται πλησίον του αρχαιολογικού χώρου είναι ιδιοκτησίες που τα έχουν νοικιάσει σε κτηνοτρόφους σαν βοσκοτόπια, παρακαλώ άμεσα την υπηρεσία σας όπως δώσει άδεια, στον κτηνοτροφικό σύλλογο, να περιφράξουν την περιοχή ως προς την προστασία στα όρια της παλαιάς φραγής που σώζεται σε διάφορα σημεία έως σήμερα την οποία είχε κατασκευάσει η ίδια η υπηρεσία σας για την προστασία του χώρου.

Προτίθενται οι κτηνοτρόφοι με δικά τους έξοδα επάνω στην ίδια φραγή να φράξουν ένα κομμάτι 5 στρεμμάτων και να αποκλείσουν τα αιγοπρόβατα να εισέρχονται εντός του αρχαιολογικού χώρου.

Οριοθετήστε τον αρχαιολογικό χώρο και παρακαλώ εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να σταματήσει τελικά αυτό το πρόβλημα το οποίο ταλανίζει την περιοχή αρκετά χρόνια.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

ikariastore banner