Απάντηση Έπαρχου Ικαρίας για την καθίζηση οδοστρώματος στον Άγ.Κήρυκο

ΠΡΟΣ:
1. Δήμο Ικαρίας                                                      
2. Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου
3. Αντιπεριφερειάρχη Σάμου
4. Εισαγγελέα Σάμου
5. Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου
6. Μ.Μ.Ε.

Επειδή το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλά και διάφορα από πλευράς Δήμου για την καθίζηση του οδοστρώματος μπροστά στο βενζινάδικο του Γλαρού εντός του οικισμού του Αγίου Κηρύκου έχω να διευκρινίσω τα εξής:

Το Επαρχείο, η Αντιπεριφέρεια και η Περιφέρεια έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις ούτως ώστε να αναλάβει ο Δήμος την συγκεκριμένη ευθύνη και αρμοδιότητα να αποκαταστήσει τη ζημιά που προκλήθηκε εντός των διοικητικών ορίων.

Το Επαρχείο και η Περιφέρεια δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα και ευθύνη, χρήματα στον κωδικό έχει αφήσει ο προηγούμενος Δήμαρχος ο κ. Σταυρινάδης όπου και πάλι από τον ίδιο κωδικό αποκατέστησαν το ένα τμήμα επί Δημαρχίας Χριστόδουλου Σταυρινάδη.

Να σταματήσουν λοιπόν να παραπληροφορούν τον πολίτη ότι είναι δουλειά του Επαρχείου και τους καλώ άμεσα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η Περιφέρεια και το Επαρχείο με ευθύνη παρέπεμψε το θέμα στον Εισαγγελέα πριν δημιουργηθεί κανένα ατύχημα.

Θα δώσω στην δημοσιότητα το έγγραφο απάντηση στον Δήμο Ικαρίας όταν ο Αντιδήμαρχος κ. Τέσκος και ο Προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών ο κ. Κατσάφαρος έστειλαν καταγγελία στον Εισαγγελέα εκ’ μέρους του Δήμου ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι ανεύθυνα η Περιφέρεια δεν προχωράει στην αποκατάσταση του, είναι η απάντηση των τεχνικών υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας και υπογεγραμμένο από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κατρακάζο. Αυτά προς την σωστή ενημέρωση των πολιτών.

Έστω και τώρα τους καλώ να προχωρήσουν άμεσα στην τμηματική αποκατάσταση των συγκεκριμένων τμημάτων, η επικινδυνότητα μεγαλώνει, ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος παραμονεύει και να σταματήσουν εδώ και τώρα την συστηματική παραπληροφόρηση των πολιτών αναλαμβάνοντας την ευθύνη τους.

Κλείνοντας έχω να πω τα εξής, πως ο σημερινός Αντιδήμαρχος ο κ. Τέσκος στο θέμα με αριθμό 8 στο πινάκιο του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4-10-2013 ψήφισε το θέμα έγκριση μελέτης «Αντικατάσταση πλάκας ρέματος Αγίου Κηρύκου έμπροσθεν πρατηρίου καυσίμων Γ. Γλαρού».

Τότε ήταν δημοτικό το θέμα, όπου στη συνέχεια έγινε η αποκατάσταση και τώρα ως δια μαγείας είναι και ανήκει στην Περιφέρεια;

Σοβαρότητα και ευθύνη να δείξουν και να προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση των φθορών.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:
1. Την με αρ. πρωτ. 11577/30-9-2013 (ορθή επανάληψη 2/10/2013) Πρόσκληση σύγκλησης 14ου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ικαρίας.
2. Το με αρ. πρωτ. 64593/5292/29-12-2014 έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Σάμου.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ   
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

Σχετικά:
- Επιστολή του Επάρχου στον Δήμαρχο Ικαρίας για την καθίζηση οδοστρώματος
- Επιστολή Επάρχου Ικαρίας στην Εταιρεία Αρχιμήδης για αποκατάσταση φθορών

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner