Πώς με μια… κίνηση, τζάκια και αυλές στην Ικαρία έγιναν Μουσικά!

Μια όαση πολιτισμου μέσα στον χειμώνα, τα «Μουσικά τζάκια» ήρθαν για να συμπληρώσουν τις «Μουσικές αυλές» που διοργανώνει η Κινηση Πολιτων Ραχών Ικαρίας, τα τελευταία χρόνια στον Χριστό Ραχών.

Πρόκειται για σεμινάρια μουσικής και συναυλίες με δασκάλους κορυφαίους μουσικούς της χώρας μας, έχοντας επίκεντρο το ρεμπέτικο και το παραδοσιακό τραγούδι.

Στις «Μουσικές αυλές» που διεξάγονται το καλοκαίρι, παράλληλα λειτουργούν μαθήματα τραγουδιού, οργανοποιίας, παραδοσιακών χορών , δημιουργικής γραφής κ.α.

Ονομάζονται έτσι γιατί τα μαθήματα γίνονται στις φιλόξενες αυλές των κατοίκων της περιοχής ενώ τον χειμώνα στα ζεστά σπίτια τους. Είναι μια μεγάλη γιορτή μουσικής απλωμένη σε όλο το χωριό που καθε χρόνο δυναμώνει περισσότερο και προσελκύει ανθρώπους απο όλο τον κόσμο.

Η Κίνηση πολιτών Ραχών εδώ και δεκαετίες με τις συναυλίες και τις εκδηλώσεις της αποτελεί εκτός από ένας σημαντικο φορέα πολιτισμού για την περιοχή και εναν πυρήνα από ανθρώπους που ασχολείται με την προστασία της φυσης και εθελοντικές πρωτοβουλίες όπως η αναστήλωση και αναπαλαίωση στο καταφύγιο σπιτάκι της Μαμής στα Αμμουδια.

Από την έκθεση ζωγραφικής και τα μαθήματα που έκανε ο Αλεκος Φασιανός και διοργάνωσε η Κίνηση Πολιτών στις Ράχες το Καλοκαίρι του 2003.

Στις φετινές μουσικές αυλές είχαμε την τύχη να απολαύσουμε τους Μανώλη Πάππο στο μπουζούκι, Ευγένιο Βούλγαρη στο ούτι, Μανούσο Κλαπάκι στα κρούστα, Φώτη Σιώτα στο βιολί, Ελένη Δρόσου και Νίκο Πατά στους παραδοσιακούς χορούς και τέλος τον δικό μας, Ικαριώτη Γιώργο Φουντούκο στην κιθάρα.

ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΖΑΚΙΑ 2018

ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΖΑΚΙΑ 2018. Ευχαριστόυμε τους δασκάλους-φίλους των Μουσικών Τζακιών ,ολους τους μαθητές και τους φίλους που μας παραχώρησαν τα όμορφα σπίτια τους. Ραντεβόυ στις Μουσικές Αυλές 2018...Τα καλύτερα έπονται!!

Posted by Mουσικές Αυλές on Wednesday, 7 March 2018

Ραντεβού στις 7 - 14 Ιουλίου στον Άι Γιάννη με τις Μουσικές αυλές!

Βάσω Καττέ

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις της Βάσως Καττέ.

ikariastore banner